Selvom rejsen har varet i over ni år, er der stadig et stykke vej tilbage.
Rumsonden New Horizons er vækket fra sin dvale – men der er stadig over 260 millioner kilometer fra Pluto, hvilket er mere end afstanden fra Solen til Mars.
Så selvom New Horizons har gode instrumenter, så er Pluto set fra sonden stadig kun en svag stjerne blandt tusinder af andre på den sorte himmel.
LÆS OGSÅ: Forskere: Pluto bør være en planet igen!
Begyndende tilnærmelser til Pluto
Det vil dog ændre sig, efterhånden som rumsonden nærmer sig Pluto.
I den næste måned skal alle instrumenter testes, og opdaterede programmer til computeren ombord vil blive sendt afsted. Hvor langt borte New Horizons er, fremgår af, at radiosignalerne fra Jorden er næsten 4,5 time om at komme fra Jorden til rumsonden.
De første observationer af Pluto vil begynde 15. januar 2015, men først i midten af maj er rumsonden kommet så tæt på, at de billeder, den kan tage, er bedre end de billeder, vi allerede har fra rumteleskopet Hubble.
Men derefter begynder det at gå hurtigt. 14. juli 2015 flyver New Horizons forbi Pluto og dens fem kendte måner.
Det sker med en fart på 50.000 kilometer i timen, så rumsonden er faktisk kun rigtig tæt på Pluto i under et døgn.
Den mindste afstand til Pluto vil være på omkring 10.000 kilometer.
Afstand gør dataoverførsel tidskrævende
En af de vigtigste opgaver for New Horizons bliver at sammenligne Pluto med den store måne Charon, der er næsten halvt så stor som Pluto. Dermed får rumsonden mulighed for at undersøge ikke bare en, men hele to kloder i Kuiperbæltet.
Da det tager meget lang tid at overføre data over en afstand på fem milliarder kilometer, vil langt de fleste billeder og andre data blive lagret om bord.
Vi vil selvfølgelig få nogle få billeder meget hurtigt, men det vil tage over et år at få sendt alle de indsamlede oplysninger tilbage til Jorden.
LÆS OGSÅ: Hubble har fundet nyt mål for Pluto-rumsonde
Derefter går turen videre ud i rummet, måske forbi en lille isklode i Kuiperbæltet. Selvom Pluto er en dværgplanet, så tilhører den astronomisk set Kuiperbæltet, der består af tusinder af store og små iskloder, som kredser uden for Neptuns bane.
New Horizon har ikke ligget i dvale hele tiden siden sin opsendelse i januar 2006.
Den er blevet vækket med mellemrum og har under en af sine vågne perioder sendt fantastiske billeder tilbage af Jupiter og ikke mindst af et meget stort vulkanudbrud på Jupiters måne Io.
I alt har der været 18 dvaleperioder på flyvningen.