Gigantisk rumskulptur sendes i kredsløb til oktober

Den oppustelige og spejlblanke diamant er ligeså lang som en fodboldbane. (Foto: Nevada Museum of Art)

Den oppustelige og spejlblanke diamant er ligeså lang som en fodboldbane og kommer til at se sådan her ud, når den suser rundt om Jorden (Grafik: Nevada Museum of Art)

Annonce:

Til oktober får verden en stor og skinnende rumskulptur.

Det skriver The Telegraph.

Skulpturen ved navn ’Orbital Reflector’ er formet som en aflang, oppustelig diamant. Den er ligeså lang som en fodboldbane og på højde med et menneske.

Fra slutningen af oktober vil den kredse om jorden i tre uger, før den udsletter sig selv ved at brænde op i Jordens atmosfære.

Inden da vil den suse rundt om Jorden hvert 90. minut omkring 560 km over havets overflade. Fra Danmark vil skulpturen være synlig ca. fire gange hver nat, når Solen skinner på den spejlblanke overflade.

Rumskulpturen vil blive monteret på en lille satellit og sendt ud i rummet på én af Elon Musks SpaceX Falcon 9-raketter.

Skulpturen eksisterer af rene æstetiske grunde. Den er skabt af den amerikanske kunstner Trevor Paglen i samarbejde med Nevada Museum of Art.

Annonce:

Ifølge Paglen skal rumskulpturen få folk til at kigge op i nattehimlen og tænke over deres plads i universet.

Det er ikke første gang, den amerikanske kunstner sender et kunstværk ud i rummet. I 2012 sendte han en samling med 100 billeder, der repræsenterer menneskets historie, ud til en såkaldt geostationær satellit.

Opsendelsen af kunstværket sker fra Vandenberg Air Force Base i Californien.

mdm

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts