For at liv kan opstå, kræver det, at der er kulstof, kvælstof og ilt samt en energikilde til stede. Nu viser det sig, at alle disse elementer måske har været til stede på Ceres, skriver sciencenews.org.
NASA’s rumsonde Dawn, som kredser om dværgplaneten Ceres, har nemlig fundet spor af organisk materiale omkring området Ernutet, viser et nyt studie.
I det nyt studie, der er publiceret i tidsskriftet Science, beviser man for første gang, at der findes organiske stoffer på et legeme i asteroidebæltet mellem Mars og Jupiter.
Rumsonden har tidligere fundet spor af salt, ammoniumholdigt ler og is, der stammer fra vand. Tilsammen tyder dette på, at der har været hydrotermisk aktivitet på dværgplaneten, mener forskerne bag det nye studie.
»Den hydrotermiske aktivitet og fundet af de organiske stoffer peger på, at Ceres engang har haft et beboeligt miljø,« fortæller Carol Raymond, der er planetforsker ved NASA’s Jet Propulsion Laboratory og medforfatter på det nye studie, ifølge sciencenews.org.
Forskerne bag det nye studie mener, at det organiske stof er opstået inden i kernen på Ceres og er blevet skubbet til overfladen af den hydrotermiske aktivitet.
Selvom ingredienserne for liv tilsyneladende har været til stede på Ceres, er det dog ikke ensbetydende med, at der har været liv på planeten. Forskerne mangler også at få lavet en jordprøve, før de kan slå fast, hvilke organiske stoffer der er tale om.