KORT NYT FRA DANMARK:
Hvis du arbejder om natten og tit har skiftende arbejdstider, kan det ifølge forskere have en langtidseffekt på din hjernes funktioner. Det kan blandt andet gøre din hukommelse dårligere. Det skriver dr.dk.
Jens Peter Bonde, der er leder af arbejdsmedicinsk klinik på Bispebjerg Hospital, har til dr.dk kommenteret på studiet, som Videnskab.dk bragte en historie om tilbage i november sidste år.
»Det nye er, at arbejde om natten viser sig at være forbundet med en langtidsvirkning på hjernens funktion, således at folk der arbejder om natten også på lidt længere sigt husker dårligere, er mere uopmærksomme og har sværere ved at koncentrere sig,« siger professor Jens Peter Bonde, til dr.dk.
Franske og britiske forskere har i et studie lavet hukommelsesundersøgelser på godt 3.000 franskmænd. Undersøgelserne viste, at personer, der havde haft skifteholdsarbejde i mere end 10 år, klarede prøverne med de samme resultater som mennesker, der var seks et halvt år ældre.
Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Occupational and Environmental Medicine.
Læs også:
Dårlig søvn får måske hjernen til at krympe
Læger får tømmermænd af natarbejde
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
aml