KORT NYT FRA UNIVERSITETER:
Forskere fra Københavns Universitet har vist, at en aminosyre, som forekommer i laks, æg og nødder, kan forbedre kroppens evne til at omsætte sukkerstof. Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.
Deres forsøg viser, at aminosyren arginin stimulerer et hormon, der tidligere er blevet knyttet til behandling af type-2 diabetes. Ifølge forskerne virker aminosyren lige så godt som flere af de nuværende lægemidler på markedet.
Både slanke og fede forsøgsmus havde gavn af et arginin-tilskud, der forbedrede glukoseomsætningen med hele 40 procent hos begge grupper, skriver universitetet.
Forskningsresultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Endocrinology.
LÆS OGSÅ:
Tynde og sunde kan også få type 2-diabetes
Få din diabetes-diagnose i en afføringsprøve
Her er en mulig årsag til lav højde, overvægt og diabetes
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ks