Døde baby-havskildpadder har maven fuld af plastik
Kilde: 
14 september 2018

Verdenshavene flyder med plastik, og det truer især havskildpaddeungerne.

Det konkluderer et nyt australsk studie, der har fundet plastik i halvdelen af de døde havskildpaddeunger, som de har undersøgt, skriver The Independent.

I studiet, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature, har forskerne undersøgt næsten 1.000 døde havskildpadder på den australske østkyst for at forstå, hvorvidt plastik har spillet en rolle i deres bortgang.

Undersøgelserne viste således, at især de yngre havskildpadder bar rundt på en del plastik.

Lige over halvdelen af de netop udklækkede padder havde indtaget plastik, mens en fjerdedel af de yngre havskildpadder havde plastik i maven.

Til sammenligning havde 15 procent af de voksne havskildpadder slugt plastik.

Det var meget forskelligt, hvor meget plastik de fandt i havskildpadderne, men forskerne mener at kunne udlede, at padderne havde 50 procents højere risiko for at dø, hvis de havde slugt op mod 14 stykker plastik eller derover.

Tidligere studier har vist, at omkring 60 procent af verdens skildpaddearter på globalt plan er uddøde eller udrydningstruede, skriver The Independent.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.