Nuttet 'Dumbo'-blæksprutte spottet i Den Mexicanske Golf
En elefantlignende blæksprutte, et kranium på havets bund og Saharas hypnotiske øje. Se en række fascinerende videnskabsbilleder, som er særligt plukket og udvalgt af det anerkendte videnskabelige tidsskrift Nature.

Et klokkeformet udseende og fremtrædende ørelignende finder har givet dybhavsblæksprutten Grimpoteuthis det nuttede øgenavn Dumbo.

Amerikanske forskere faldt over den sjældent sete blæksprutte Okeanos Explorer under en havekspedition til Den Mexicanske Golf. 

Blæksprutten er yderst fotogen, som du kan se i galleriet ovenfor.

Saharas øje er også kommet gennem nåleøjet

I galleriet finder du en samling af de allerbedste og flotteste billeder fra tidsskriftet Nature i maj måned.

Et fascinerende billede af et 12.000 år gammelt kranium fundet på havets bund er også nået igennem nåleøjet hos Nature, og det samme er et foto med fra rummet, som viser, hvordan erosion (den fjernelse af materiale, som sker på grund af naturligt slid på landskabet) har skabt et kæmpemæssigt 'øje' af sten i Sahara.

Et flot billede af en dykker og et kranium er også taget med i galleriet. Videnskab.dk har tidligere skrevet om det ekstraordinære fund af et teenager-skelet, som blev fundet sammen med knoglerne fra sabeltiger på den mexicanske Yucatán halvø. Det kan du læse meget mere om i artiklen 'Dykkere gør deres livs fund i undersøisk hule'.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om de farvestrålende ravfossiler med insekter fra Kridttiden, indlejret i gyldent harpiks, der størknede for 99 millioner år siden.