Om forfatteren

Katrine Frøkjær Baunvig

post doc, Institut for Kultur og Samfund - Grundtvig Centeret

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Vi er alle romantikere

TÆNKEPAUSER: I middelalderen var romantik uforeneligt med ægteskab, husholdning og børnepasning. Det var et uopnåeligt ideal. I dag kræver vi romantik i alle vores forhold, ikke bare til vores partner, men endda også over for os selv. Det er måske ikke så underligt, at vi går fra hinanden som aldrig før.

I dag er den romantiske kærlighed allemandseje. Udbredelsen begyndte for alvor i slutningen af 1700-tallet og er accelereret hastigt siden. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts