Ugens podcast: 2018 bliver et vildt videnskabsår
En NASA-konference i Aarhus og en revidering af kilogrammet er bare nogle af de spændende emner, som vi kan glæde os til i 2018.

Et kompetent hold af forskere og journalister ruller forskningsåret 2018 ud for dig og peger på 10 ting, som du skal holde øje med. (Illustration: Mette Friis-Mikkelsen) 

Et kompetent hold af forskere og journalister ruller forskningsåret 2018 ud for dig og peger på 10 ting, som du skal holde øje med. (Illustration: Mette Friis-Mikkelsen) 

Hvad skal du holde øje med, notere dig, og glæde dig til i forskningsåret 2018?

Videnskab.dk's podcast er vendt stærkt tilbage i 2018, hvor vi starter året ud med at se dybt i videnskabens krystalkugle.

Vi har samlet et stærkt hold af spåkoner og en enkelt spåmand, der tilsammen giver 10 anbefalinger til forskningsåret 2018.

Videnskab.dk's podcast

Videnskab.dk udgiver en podcast om ugen. 

Du kan lytte til ugens podcast i afspilleren i toppen af artiklen eller via en podcast-app på din smartphone.

NASA kommer til Aarhus

2018 er blandt andet året, hvor vi vil få nye, stærke værktøjer til at opklare gåden om nogle mærkelige radioglimt fra rummet, der for nyligt blev kaldt »et af de største åbne mysterier i astrofysikken« af en hollandsk astronom i en artikel til Videnskab.dk.

Det er også året, hvor Københavns Universitet åbner det humanistiske grundforskningscenter, Center for Privacy Studies, hvor man blandet andet vil kortlægge, hvad privathed er for en størrelse.

Desuden skal vores allesammens fælles måleenhed kilogramet revideres i 2018.

Og så får vi en NASA-konference i Aarhus i forbindelse med, at rumteleskopet TESS sendes op. Det er en mission, der skal undersøge de klareste stjerner tæt på os og lede efter exoplaneter.

David Budtz Pedersen, professor på Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet, og Anja C. Andersen, professor på Niels Bohr Institutet, samt to af vores egne journalister Lise Brix og Charlotte Price-Persson er i studiet.

Ugens nyhedsoverblik

Vi kommer naturligvis også omkring ugens artikler, hvor vores redaktionssekretær, Ditte Svane-Knudsen, fremhæver følgende historier:

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk