Ugens podcast: 2018 bliver et vildt videnskabsår
En NASA-konference i Aarhus og en revidering af kilogrammet er bare nogle af de spændende emner, som vi kan glæde os til i 2018.

Et kompetent hold af forskere og journalister ruller forskningsåret 2018 ud for dig og peger på 10 ting, som du skal holde øje med. (Illustration: Mette Friis-Mikkelsen) 

Et kompetent hold af forskere og journalister ruller forskningsåret 2018 ud for dig og peger på 10 ting, som du skal holde øje med. (Illustration: Mette Friis-Mikkelsen) 

Hvad skal du holde øje med, notere dig, og glæde dig til i forskningsåret 2018?

Videnskab.dk's podcast er vendt stærkt tilbage i 2018, hvor vi starter året ud med at se dybt i videnskabens krystalkugle.

Vi har samlet et stærkt hold af spåkoner og en enkelt spåmand, der tilsammen giver 10 anbefalinger til forskningsåret 2018.

Videnskab.dk's podcast

Videnskab.dk udgiver en podcast om ugen. 

Du kan lytte til ugens podcast i afspilleren i toppen af artiklen eller via en podcast-app på din smartphone.

NASA kommer til Aarhus

2018 er blandt andet året, hvor vi vil få nye, stærke værktøjer til at opklare gåden om nogle mærkelige radioglimt fra rummet, der for nyligt blev kaldt »et af de største åbne mysterier i astrofysikken« af en hollandsk astronom i en artikel til Videnskab.dk.

Det er også året, hvor Københavns Universitet åbner det humanistiske grundforskningscenter, Center for Privacy Studies, hvor man blandet andet vil kortlægge, hvad privathed er for en størrelse.

Desuden skal vores allesammens fælles måleenhed kilogramet revideres i 2018.

Og så får vi en NASA-konference i Aarhus i forbindelse med, at rumteleskopet TESS sendes op. Det er en mission, der skal undersøge de klareste stjerner tæt på os og lede efter exoplaneter.

David Budtz Pedersen, professor på Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet, og Anja C. Andersen, professor på Niels Bohr Institutet, samt to af vores egne journalister Lise Brix og Charlotte Price-Persson er i studiet.

Ugens nyhedsoverblik

Vi kommer naturligvis også omkring ugens artikler, hvor vores redaktionssekretær, Ditte Svane-Knudsen, fremhæver følgende historier:

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce:

Det sker