Ny stribe på Videnskab.dk: Følg Dittes liv som ung forsker
Ditte Høyer Engholm sætter billeder og talebobler på livet som ph.d.-studerende i en personlig tegneserie. Fremover kan du følge med på Videnskab.dk

Livet som ph.d.-studerende i molekylær biologi er andet end laboratorieforsøg, hvide kitler og sikkerhedsbriller. Det er også faglige og personlige op- og nedture, universitetsprioriteringer, vejledersamtaler. Og meget, meget mere.

Den fortælling har ph.d.-studerende ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik på Aarhus Universitet Ditte Høyer Engholm sat sig for at formidle. Ud fra logikken, at billeder siger mere end 1.000 ord. 

Ditte tegner finurlige striber om sit liv som ung ph.d.-studerende, og fremover kan du følge med på Videnskab.dk.

I videoen fortæller Ditte om sin motivation med og tanker bag at tegne en stribe om sin forskerhverdag. 

Visualisering af en livsfarlig bakterie

Det er ikke kun Dittes hverdag, som hun tegner. Hendes ph.d.-projekt i molekylær biologi har til formål at visualisere en bakterie, der hedder pneumokok. Den er skyld i alvorlige sygdomme som blodforgiftning, lungebetændelse, mellemørebetændelse og meningitis.

Dittes striber handler om alle aspekter af ph.d.-projektet; lige fra overvejelser om forskningsprocessen og vejledermøder til overspringshandliner og frokostpauser. På den måde håber Ditte at give interesserede et mere personligt indblik i videnskabens verden, set fra en forskers synspunkt. Og måske samtidigt nedbryde nogle fordomme om, hvad et forskerliv er.

De første striber følger Ditte i den tidligste fase af ph.d.-projektet, hvor hun mødes med andre forskere til en snak om, hvordan pneumonok-bakterien kan males.

Fremover kan du følge med i udviklingen af Dittes ph.d.-liv og hendes tegneseriestribe her på Videnskab.dk 

Du kan se de første striber her.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk