Om forfatteren

Jonatan Leer

Adjunkt, DPU, Aarhus Universitet, under forskningsprojektet 'Smag for Livet'

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Arctic Hub og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Kød er maskulint, mens salat er feminint. Hvorfor er det sådan?

TÆNKEPAUSER: På mange måder fortæller vores forhold til røde bøffer os noget om, hvad der er normerne for mænd og kvinder – og hvordan vi kan bryde dem.

kød_køn_mand_kvinde_grill

I det danske sommerlandskab kan man se manden stå og trone ved havegrillen med diverse bøffer og udskæringer. Imens laver hans bedre halvdel tomatsalat og gulerodsstænger inde i køkkenet og holder øje med børnene. (Foto: Shutterstock)

Annonce: