Om forfatteren

Marie Barse

Journalist

Skriv til mig hvis du har en idé til en historie mb@videnskab.dk. Måske har du hørt om noget ny spændende forskning, som vi bør skrive om.
Eller du har tænkt over en problemstilling eller har en undren, som du godt vil se forskningens mulige svar på.
Ud over at være skrivende journalist er jeg redaktør på vores store tema om forskning i interventioner.
Jeg er desuden tilknyttet Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling, hvor jeg laver podcast i samarbejde med vores forskellige samarbejdspartnere, løser skriftlige kommunikationsopgaver og afholder kurser i forskningsformidling og kritisk videnskabsjournalistik.

Hungersnød bruges som strategisk våben i konflikter

For mange mennesker og for lidt mad. Det syn på hungersnød var dominerende fra 1700-tallet og langt op i moderne tid. I dag peger forskningen på et langt mere komplekst billede.

Den 1-årige dreng Zewila Gebru bliver behandlet for underernæring på UNICEFs sundhedscenter i Tigray i det nordlige Etiopien. En væbnet konflikt mellem regeringen og oprørere i Tigray har fordrevet tusindvis fra deres marker og bragt 350.000 mennesker på randen af hungersnød. (Foto: ©UNICEF Ethiopia/2020/Mulugeta Ayene)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts