Om forfatteren

Bente Klarlund Pedersen

Professor i integrativ medicin ved Københavns Universitet

Morten Zacho

Projektleder ved Center for Aktiv Sundhed

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Mytedrab: Børn må gerne dyrke styrketræning

BOGUDDRAG: Bør kvinder træne med mange gentagelser og lette vægte? Og er det rigtigt, at vægttræning hæmmer børns vækst? Den type spørgsmål og myter forsøger to forskere at gøre os klogere på i bogen '100 myter om motion og vægttab'.

børn styrketræning myter træning motion

Der har i mange år hersket en idé om, at styrketræning er usundt for børn. Men det er uendeligt meget bedre, at børn styrketræner, end at de ikke laver noget, forklarer danske forskere. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts