Kaffe og sundhed: Forskerne svarer på læsernes spørgsmål
Danskerne elsker kaffe. Men er det også sundt? En rapport fra Vidensråd for Forebyggelse lugede sidste år ud i en række af kaffemyterne - her kan du læse alle læsernes opfølgende spørgsmål om kaffe og kaffeforskerens svar.

Danskerne ligger på en global fjerdeplads over de mest kaffedrikkende i verden. Vi drikker gennemsnitligt mellem tre og fire kopper hver dag, og det er 86 procent af alle mænd og 76 procent af alle kvinder, der drikker kaffe. Vi elsker kort sagt kaffe.

Derfor var der selvsagt rigtig mange læsere, der stod klar til at stille spørgsmål til professor og overlæge Kjeld Hermansen, som sidste år var hovedforfatter på rapporten 'Kaffe, sundhed og sygdom', da Videnskab.dk lavede en LIVE chat-session med ham, hvor man kunne spørge om alt om kaffe og sundhed.

Under denne artikel kan du læse alle spørgsmålene og svar fra en times livechat, hvor Kjeld Hermansen fik bistand af sin kollega Kirstine Krogholm, som også har været med til at udarbejde rapporten for Vidensråd for Forebyggelse. Her får du blandt andet svar på, om man må drikke kaffe, hvis man har højt kolesterol, hvad mælk og fløde i kaffen betyder for sundheden - og hvor mange kopper kaffe kaffeforskeren egentlig selv drikker.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om de farvestrålende ravfossiler med insekter fra Kridttiden, indlejret i gyldent harpiks, der størknede for 99 millioner år siden.