Kaffe og sundhed: Forskerne svarer på læsernes spørgsmål
Danskerne elsker kaffe. Men er det også sundt? En rapport fra Vidensråd for Forebyggelse lugede sidste år ud i en række af kaffemyterne - her kan du læse alle læsernes opfølgende spørgsmål om kaffe og kaffeforskerens svar.

Danskerne ligger på en global fjerdeplads over de mest kaffedrikkende i verden. Vi drikker gennemsnitligt mellem tre og fire kopper hver dag, og det er 86 procent af alle mænd og 76 procent af alle kvinder, der drikker kaffe. Vi elsker kort sagt kaffe.

Derfor var der selvsagt rigtig mange læsere, der stod klar til at stille spørgsmål til professor og overlæge Kjeld Hermansen, som sidste år var hovedforfatter på rapporten 'Kaffe, sundhed og sygdom', da Videnskab.dk lavede en LIVE chat-session med ham, hvor man kunne spørge om alt om kaffe og sundhed.

Under denne artikel kan du læse alle spørgsmålene og svar fra en times livechat, hvor Kjeld Hermansen fik bistand af sin kollega Kirstine Krogholm, som også har været med til at udarbejde rapporten for Vidensråd for Forebyggelse. Her får du blandt andet svar på, om man må drikke kaffe, hvis man har højt kolesterol, hvad mælk og fløde i kaffen betyder for sundheden - og hvor mange kopper kaffe kaffeforskeren egentlig selv drikker.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om astronautens foto af polarlys, som du kan se herunder.