Hjerteforsker modtager fornem forskerpris
Kilde: 
09 maj 2017

Den danske forsker og overlæge ved Rigshospitalet Christian Hassager har netop modtaget prisen som Årets Forsker. En pris, som hvert år uddeles til et medlem af Dansk Cardiologisk Selskab, som har skabt både dansk og internationalt fokus på kardiologisk forskning.

Det skriver Hjerteforeningen i en pressemeddelelse.

Christian Hassager er speciallæge i kardiologi og har de sidste 20 år forsket i udvikling af ekkokardiografiske metoder, behandling af hjertestopoverlevere og intensiv kardiologi. Og med den fornemme pris har Christian Hassager fået endnu mere blod på tanden, når det kommer til sin videre forskning i kardiologi.

»For mig er det den største faglige ære at modtage netop denne pris, fordi den kommer fra DCS - altså fra det faglige videnskabelige selskab. At få sådan en pris stimulerer virkelig min fortsatte virkelyst inden for forskning,« siger Christian Hassager.

En af grundende til, at Christian Hassager modtager den prestigefyldte pris, er, at hans forskning fokuserer på ekkokardiografiske metoder til at omhandle de svært syge hjertepatienter med hjertestop og kardiogent shock. Et område, hvor der ikke tidligere har været en omfattende forskningstradition.

Prisen er blevet uddelt siden 1994 og er de sidste to år blevet sponsoreret af Hjerteforeningen. Sammen med prisen følger der en præmie på 25.000 kroner.  

cak

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.