Om forfatteren

Birgitte Rejkjær Krustrup

Master i idræt og velfærd fra KU og klubrådgiver i DBU Sjælland

Peter Krustrup

Professor i Sport og Sundhed, Institut for Idræt og Biomekanik, Forskningsenheden Sport og Sundhed, Syddansk Universitet

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Fodbold er medicin: Det er tid til at lade patienterne spille med

Sport er godt for den enkelte og for folkesundheden. Der er efterhånden solid evidens for, at motionsfodbold fungerer som medicin for alle slags mennesker.

Holdbillede ældre Frederikssund senior fodbold

Fodbold Fitness startede i 2011, og er nu udbredt til 400 danske klubber, hvor det spilles af voksne i alle aldre. Her ses de 60-90 årige Fodbold Fitness pionerer fra Frederikssund IK, DBU Sjælland, som er samlet til en hyggelig formiddag på kunstgræsbanen, hvor de træner hver uge året rundt. (Foto: Bo Kousgaard)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts