Flere kvinder blev gravide efter klovnebesøg
Kvinder i regensglasbehandling blev oftere gravide, hvis de fik besøg af en hospitalsklovn, viser israelsk forsøg.

Hospitalsklovne hjælper tilsyneladende med graviditeten.(Foto: Colourbox)

Hospitalsklovne hjælper tilsyneladende med graviditeten.(Foto: Colourbox)

Kvinder har næsten dobbelt så stor chance for at blive gravide ved reagensglasbehandling, hvis de får besøg af en hospitalsklovn efter indgrebet.

Det antyder et israelsk studie af 219 kvinder, som modtog reagensglasbehandling.

Studiet er publiceret i det seneste nummer af tidsskriftet Fertility and Sterility.

Mindre stresset af latter

Reagensglasbehandling sker ved at kvindens æggestokke stimuleres og æg bliver taget ud. Derefter befrugtes æggene, før et af dem sættes ind i livmoderen.

Metoden bruges blandt andet, hvis kvinden har skader på æggelederne eller ægløsningsproblemer, eller hvis manden har nedsat sædkvalitet.

I det israelske eksperiment fik halvdelen af kvinderne besøg af en hospitalsklovn lige efter, det befrugtede æg blev sat ind i livmoderen.

Resultaterne viser, at 36 procent af de kvinder, som fik klovnebesøg, blev gravide af behandlingen, mens blot 20 procent af de klovneløse kvinder blev det.

Forskerne overvejer, om latteren kan have gjort kvinderne mindre stressede og nervøse, og de håber, at fremtidige undersøgelser kan være med til at finde ud af, om latter bør bruges i behandlingen ved kunstig befrugtning.

© forskning.no. Oversat af Magnus Brandt Tingstrøm

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om de farvestrålende ravfossiler med insekter fra Kridttiden, indlejret i gyldent harpiks, der størknede for 99 millioner år siden.