Om forfatteren

Christian Kruse

ph.d., læge, seniorkonsulent ved KMD IT

Christian Kruse har en ph.d. i maskinlæring, er uddannet læge og arbejder nu som seniorkonsulent ved KMD, hvor han udvikler klinisk beslutningsstøtte baseret på maskinlæring.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Big data er som en læge, der har set 3 millioner patienter

Når en computer analyserer millioner af patienter, kan den finde sammenhænge, en læge ikke har en chance for at se. Det rummer uanede muligheder for sundhedsvæsenet, skriver diabetes- og knogleskørhedsforsker Christian Kruse.

big_data_sundhed_hoftebrug_forudsige_machine_learning

Jo mere kompleks en forudsigende model er, jo mere præcist vil den håndtere patienterne, som den bygger på. Modellen skal vurderes på, hvor god den er til at forudsige, hvem der bliver 'morgendagens' patient. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts