Rekordmange vil være ingeniør
Kilde: 
06 juli 2011

 

Det bliver stadig mere populært at uddanne sig til ingeniør.

I hvert fald kan DTU igen i år konstatere, at antallet af håbefulde ansøgere sætter rekord.  

Dermed er det tiende år i træk, at antallet af unge, som vil læse til ingeniør på DTU, sætter rekord.

Da fristen for at søge ind på de videregående uddannelser udløb den 5. juli klokken 12, havde DTU modtaget 1.591 førsteprioritetsansøgninger til civil- og diplomingeniøruddannelserne ud af i alt 4.193 ansøgninger.

Sidste år var antallet af førsteprioritetsansøgninger 1.402, så interessen for at komme ind på et af DTU’s ingeniørstudier er steget med 13 procent.

»Det er glædeligt, at så mange gerne vil læse til ingeniør og have en uddannelse på DTU. Og det er udtryk for, at interessen for de tekniske og naturvidenskabelige fag fortsat stiger blandt de unge. Det tegner godt for Danmarks og fremtiden,« siger dekan Martin Vigild ifølge en pressemeddelelse.

Det er tiende år i træk, at DTU oplever en stigning i antallet af ansøgere til universitetets uddannelser. I 2002 lå ansøgertallet på i alt 1.624.

Mange af DTU’s uddannelser kommer til at afvise førsteprioritetsansøgere. Alle ansøgere får svar den 30. juli, om de har det gennemsnit, der skal til for at kunne møde op til studiestart på DTU den 29. august.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.