Meningsmålinger: Vi stemmer på det mest populære parti
Kilde: 
28 marts 2014

KORT NYT FRA DANMARK:

Meningsmålinger påvirker vores stemmeadfærd markant, viser et nyt forskningsresultat fra Københavns Universitet, som Politiken.dk skriver om i dag.

Et parti får nemlig flere stemmer, når nyheden om deres gode meningsmålinger bliver spredt. Omtale af dårlige meningsmålinger kan derimod skræmme vælgere væk.

Professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen står bag det nye forskningsresultat. Han er overrasket over, hvor meget vi rent faktisk bliver påvirket af målingerne:

»Vi taler om ret store effekter. Vælgerne læser meningsmålinger med stor seriøsitet og lader sig rive med eller stikker af fra partiet,« siger Kasper Møller Hansen til Politiken.dk.

Forskningsprojektet bygger på et eksperiment, som 3.000 danskere har deltaget i. Forsøgsdeltagerne læste en kort fiktiv artikel med en meningsmålte. Derefter blev de spurgt om, hvad de ville stemme.

Læs også:

Politik er for de fantasifulde

Thornings velfærdsnedskæringer er typisk socialdemokratisk politik

Valgplakater flytter mange stemmer ved kommunalvalget

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.