Kvinde føder sundt barn efter transplantation af nedfrosset æggestoksvæv
Kilde: 
11 juni 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Som 13-årig fik en belgisk kvinde fjernet den ene æggestok og nedfrosset den.

Hun skulle nemlig have foretaget en knoglemarvstransplantation, der kunne gøre hende infertil. Nu har kvinden født en sund dreng, efter læger, gennem en transplantation af den nedfrosne væv fra æggestokken, har gjort hende fertil igen.

Det er første gang, at operationen er foretaget - og så endda succesfuldt, skriver skyNEWS.com.

»Der har indtil for nylig hersket usikkerhed om, hvorvidt væv i æggestokkene taget fra unge piger senere ville være kompetent til at producere modne, frugtbare æg, så det her tilfælde er både bekræftende og spændende,« siger Adam Balen, der er professor ved Leeds Centre for Reproductive Medicine.

Det var på den belgiske kvindes egen forespørgsel, at transplantationen af æggestoks-vævet for cirka to år siden blev foretaget. Der var hun 24 år. Fem måneder senere fik hun menstruation, og i november 2014 lykkedes det hende at blive gravid på naturlig vis.

Den vellykkede transplantation åbner op for muligheden for at bruge nedfrosset væv, frem for hormonbehandling, til kvinder, der grundet overgangsalderen ikke har menstraution længere.

Resultaterne er netop publiceret i The Medical Journal Human Reproduction.

Læs også: 

P-piller gør kvinders æggestokke mindre

Stamcelle-gennembrud: Æg- og sædceller skabt af menneskehud

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.