Forskere laver batteri, du ikke kan dø af at sluge
Kilde: 
04 november 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Hvis du kommer til at sluge et knap-batteri, kan det have store konsekvenser for de indre organer. Du kan faktisk dø af det.

Derfor har forskere lavet en indpakning til de flade batterier, der er vandtæt og dermed beskytter dig, hvis du eller dine nærmeste skulle komme til at sluge et batteri. Det skriver Sciencemag.org.

Hvis man i dag sluger et batteri, så reagerer det med tarmvæskerne i maven, hvor der genereres en elektrisk strøm. I forbindelse med den elektriske strøm frigives stoffet hydroxid, der kan ødelægge vævet i tarmene på få timer.

Den nye indpakning til de flade batterier består ifølge Sciencemag.org af et gummilignende materiale af silikone, som er indlejret med metalpartikler. Selvom batteriet er belagt med en indpakning, så påvirker det ikke dets ydeevne. Batteriet virker nemlig fint i elektroniske komponenter, men mister sin ledningsevne, hvis det havner i et menneskes fordøjelsessystem.

Forskerne testede ifølge Sciencemag.org batteriets funktion i en levende gris’ spiserør. I en video på Sciencemag.org kan man se, hvordan et almindeligt batteri inden for kort tid udløser hydroxid, mens det nye batteri forbliver intakt. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PNAS. 

Læs også: 

Smart lithium-ion batteri kan oplades på to minutter

Hvordan får jeg batterier til at holde længst muligt?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.