Danske børns angst bliver opdaget for sent
01 juni 2012

 

Forskere på Københavns Universitet har undersøgt, hvor mange børn, undersøgt i børnepsykiatrien, der har fået en angstdiagnose i Danmark. Ifølge forskerne er tallet overraskende lavt sammenlignet med udlandet. Det tyder på, at man i Danmark generelt overser angstlidelser hos børn og unge. Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Kun 5,7 procent af danske børn, der har fået en udredning i børne- og ungepsykiatrien fra 2004 til 2007, har fået en angstdiagnose. Udenlandske studier viser derimod forekomster af angst på mellem 27 og 45 procent. Ifølge forskerne tyder resultaterne på, at man i Danmark overser angstlidelser hos danske børn og unge. Der er ingen grund til at tro, at danske børn er meget anderledes end børn i lande, vi normalt sammenligner os med.  

Forskerne præsenterer undersøgelsen på den første nordiske konference om børns angstlidelser, der foregår i København den 1. juni.

På baggrund af en undersøgelse foretaget sammen med Børnerådet anslår forskerne fra Københavns Universitet, at mellem 60.000 og 100.000 danske børn i alderen 7 til 17 år har angstlidelser.

Ubehandlet angst kan ifølge forskerne få voldsomme konsekvenser for børnene. Det giver blandt andet en oplevelse af nedsat livskvalitet i barndommen, problemer med indlæring i skolen og social isolation. I voksenlivet er de i farezonen for at udvikle psykiske lidelser som eksempelvis depression og angst.

Videnskab.dk har mere om emnet her: Generte børn kan blive angste

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.