Annonceinfo

Danske mænd er verdens mest brystfikserede

Danske mænd dvæler længere tid ved en kvindes bryster, end mænd fra andre lande. Det afslører ny, international forskning.

Hvad ser du selv mest på..? (Foto: Eyefact.dk)

Danske mænd kan i særlig høj grad ikke holde øjnene fra kvinders bryster. Det afslører et nyt stort internationalt studie.

Mænd og kvinder fra syv forskellige lande har set på et fotografi af en kvinde. Imens målte forskere, hvor på billedet deres øjne hvilede – og i hvor land tid. Resultatet var ikke til at tage fejl af.

»Der er en helt klar forskel på mænd og kvinder på tværs af lande. Mænd så på brysterne i 37 procent længere tid. Og danske mænd var dem, der kiggede allermest på brysterne i hele verden,« siger manden bag den danske del af studiet, Sune Alstrup, ph.d.-studerende i eye-tracking ved IT-Universitetet.

Infrarødt lys sladrer om mandens drifter

210 personer fra Danmark, Frankrig, England, Spanien, Holland, USA og Brasilien har netop lagt øjne og drifter til det opsigtsvækkende studie.

Deltagerne blev sat foran en computerskærm, hvor et foto af en kvinde blev vist i 20 sekunder. Via infrarødt lys – som testpersonerne ikke kunne se – aflæste skærmen, hvilke steder på billedet, de lod øjnene hvile.

»Det infrarøde lys bliver reflekteret i øjets pupil og hornhinde, og en computer regner derefter meget præcist ud, hvor du ser på skærmen.«

»Computeren laver et visuelt billede, man kalder et heat-map. Det viser de områder, der er blevet set mest på,« fortæller Sune Alstrup.

Kvinder ser på ringe – mænd på bryster
Et nyt internationalt studie bruger den såkaldte eye-tracking-teknologi til at sladre om, på hvilke dele af et fotografi testpersoner fokuserer. Jo mere rødt der er på et punkt i et eye-tracker-billede, desto større er interessen for stedet. (Foto/grafik: Eyefact.dk)

Danske mænd har en forkærighed for brystpartiet. Men de danske kvinder overser ikke kavalergangen. De spenderer bare ikke så lang tid på den.

  • Danske kvinder brugte i gennemsnit 2,1 af de 20 sekunder på kavalergangen, mens danske mænd betragtede kavalergangen i 4,2 af sekunderne. 

Til gengæld er de danske kvinder i undersøgelsen meget interesserede i kvindens fingerring.

  • Sammen med de engelske kvinder var danske kvinder dem, der bruger længst tid på at studere ringen. Danske kvinder brugte hele 60 procent mere tid end danske mænd.
     
  • Set på verdensplan bruger kvinder generelt 27 procent mere tid på at betragte kvindens fingerring end mænd gør.
Kvinder: Hun er vulgær

Efter eyetracking-undersøgelsen fik deltagerne udleveret et spørgeskema. Det skulle give forskerne et indtryk af, hvordan de havde opfattet motivet på fotografiet.

»I spørgeskemaet blev personerne spurgt om, hvad de havde lagt mærke til. Det var interessant, at de danske kvinder syntes, at kvinden var ’vulgær’ og ’tarvelig’. Mænd syntes derimod, at hun var ’tiltrækkende’ og ’sexet’.«

»Der var en helt klar forskel på, hvordan de opfattede hende. Kvinderne så hende sandsynligvis som en konkurrent. Det afspejler nok meget godt, hvordan vi ser på vores eget og det andet køn.«

»Det eneste, de enige om, er, at kvinden må være berømt eller magtfuld på baggrund af hendes udseende,« siger Sune Alstrup.

Teknologien afslører løgn

Spørgeskemaet afslørede desuden, at der ikke altid var overensstemmelse mellem, hvad man interesserede sig for på billedet, og hvad man bagefter ville stå ved, man så på.

Danske mænd er dem i testen, der bruger mest tid på at betragte kvindens bryster. Franske mænd er dog lige i hælene på de danske hanner.(Grafik. Eyefact)

»Med eyetracking kan vi gennemskue, hvis folk lyver. Nogle mænd er ærlige og siger, at de kigger på brysterne. Andre nedtoner det og taler usandt.«

»I Danmark er mænd er trods alt forholdsvis ærlige i forhold til, hvad de lægger mærke til. De stå mere ved deres fokus på brysterne end gennemsnittet af mænd i verden,« siger Sune Alstrup.

Han fortæller, at mænd i nogle lande kan være påvirket af, at de deltager i en test. Derfor undgår de muligvis bevidst at fokusere fokus på brysterne – fordi de synes, det er pinligt. Mænd i Danmark er derimod ikke så pinligt berørt over deres kærlighed til kvindens attributter. Derfor ’tør’ de dvæle ved dem.

Det første skridt på vejen

Studiet af billedet er blot det første i en lang række.

»Det her studie bliver lavet for at afdække, hvad forskellen er på mænd og kvinder, når vi betragter vores omgivelser. Og om der er kulturelle forskelle imellem geografiske regioner.«

»Vi havde slet ikke regnet med, at vi ville få et resultat, hvor Danmark skilte sig ud på den her måde,« siger Sune Alstrup, der ikke kan komme med en forklaring på, hvorfor danske mænd er særligt glade for kvindelige attributter.

Hans Eriksen

Rolig nu - dette her er et forum der tager afsæt i det videnskabelige - når man kommer med påstande så er det ventet at man kan bakke sine udsagn op med en form for evidens - som det ser ud så slynger du bare et eller andet ud uden der er hold i virkeligheden - men ok det er dit niveau - så er vi advaret.

Kim Kaos

Kim Kaos
Jeg er fløjtende ligeglad med hvad du tror. Du har ret til, at finde beviser eller modbeviser som du finder bedst. Jeg har måske set det i et opslagsværk fra en eller anden psykolog, som slet ikke findes på nettet. Jeg har læst bøger længe før der var computere til. Jeg har andet at gøre end lede efter beviser.

Det afhænger af alder!

Ifølge en fransk undersøgelse, så er store bryster godt i nattelivet især i blandt unge franske mænd, det er som fluepapir på dem (de er nr. 2 i ovennævnte undersøgelse).
Den storbarmede model (samme kvinde/latex) blev antastet dobbelt så hyppigt som mellem størrelsen og tre gange så hyppigt som den mindste størrelse (bryster/natklub).

http://www.femininebeauty.info/f/breasts.size.courtship.pdf

En anden stor undersøgelse i alderen 18 – 65 år kvinder/mænd (N=52227), online survey (kan have mange målefejl, bias) – men resultaterne lyder fornuftige.
Den viser, at unge kvinder bekymrer sig om små bryster < 40 år (mit snit på kurven) hvad der sikkert ikke kommer bag på de fleste.
De ældre er mere bekymret for hvis de ’hænger’. Selvtilfredshed eller selvtillid er faktisk det vigtigste hos kvinder og ikke mænds vurdering. Undersøgelsen viste også, at kvinderne selv er meget mere kritiske ( 70 %) end mændene som modsat er positive (57 %). Vægt og alder betyder altså noget for kvinders bryst opfattelse.

http://dfred.bol.ucla.edu/FrederickPeplauLever-2008-IJSH-BarbieMystique.pdf

Og hvad med mændene?

http://dfred.bol.ucla.edu/FrederickHaselton-2007-PSPB-MuscularityFitness...

Link

Hvad med et link der understøtter dine udsagn Eriksen - det er da muligt du har ret men med mindre du disker op med nogle links så får du svært med at overbevise folk om rigtigheden i din påstand.

Linda Kristensen

Sådan har jeg det også somme tider. Hvis en undersøgelse går mig imod, synes jeg også det er det rene fup.

Re hans eriksen

Hvilke undersøgelser? Nogle af dem er det rene fup!

Tiltrækning

Det er der faktisk flere undersøgelser der har påvist. Det foregår bare ubevidst.

re tiltrækning

Hans Eriksen:

Tror du kvinder (eller rmænd) går rundt og siger, ja den person giver nok gode gener til mine børn? Sludder!

Ellers mener jeg nu at smag og behag er forskellig for forskellige personer.

Så kun på billederne

Alt for meget tekst!

Tiltrækning

Til Linda Kristensen.
Nu er du vel nærmere til at svare på, hvad kvinder finder tiltrækkende ved mænd.
Men grundlæggende er det vel en forestilling om, at manden kan indeholde gode gener til børnene.
Men ellers ser nogle kvinder vel også efter en solid brystkasse?
Nogle ting er vel også fældes. Det er vel ikke nogen tilfældighed, at øjnene kaldes sjælens spejl.

Re tiltraekning

Tiltrækning
Skrevet af Hans Eriksen, 2, april 2012 kl. 17:15

"Er det ikke en del af livet, at være tiltrukket af hinanden? Om det er bryster, andre kropsdele, intellekt eller andre ting som er tiltrækkende, så handler det vel grundlæggende om at fører arten videre?"

Jo. Jeg undrer mig ogsaa over alle disse lidt underligt overfladiske undersoegelser over disse smaa forskelle, genkalder mig bla undersoegelser over fingres laengde og testosteron, oa. De synes at vaere et led i en energisk men overfladisk og tilsyneladende ufocuseret interesse i koensforskelle, reelle eller indbildte.

Men hvis vi skal hygge os med den slags, kunne det da vaere sjovt at finde ud af hvad kvinder finder tiltraekkende - det spiller jo ogsaa ind, ikke? ;-)

Tiltrækning

Er det ikke en del af livet, at være tiltrukket af hinanden? Om det er bryster, andre kropsdele, intellekt eller andre ting som er tiltrækkende, så handler det vel grundlæggende om at fører arten videre?

Re Lidt misvisende

"Lidt misvisende...!
Skrevet af Sam Fisher, 19, februar 2012 kl. 00:59

Altså bortset fra en meget fængende overskrift, er det godt nok lidt tyndt at kalde det her en videnskabelig artikel!

Som andre også har sagt: 7 lande!? Hvoraf 210 personer har deltaget? Man kan vel antage, at det har været 30 personer per land, og det er måske et lidt lille antal til en sådan undersøgelse. Det er også et ærgerligt lille antal at begynde at regne procenter på."

Enig! Og saa er de procentielle udsving jo meget smaa. At maend ser laengere paa kvindebryster end kvinder er vel ikke saa underligt, men forskellen paa danske og andre maend er, hvis jeg laeser grafen korrekt, nogle faa procent. Det fremgaar heller ikke hvor mange der er maend og hvor mange kvinder, og hvor mange danskere ud af hele materialet.

Rent borset fra det, saa er hele 'undersoegelsen' jo lidt af en joke. Kvinden er i sort toej der udraderer resten af hende, og hun har en kaempe udskaering med emorme, implaterede bryster og en udfordrende holdning. Brysterne er naermest smidt ind i hovedet paa betragteren. Det siger jo ikke noget om hvor meget maend i al mindelighed ser paa bryster.

Hvorfor har kvinder noget imod at maend ser paa deres bryster? Tja, der er sikkert mange der ikke har spor imod det, medmindre det der sker er at der kun bliver snakket til Dem, ikke til personen, eller at folk glor saa ubehoevlet at man foeler sig gaaet for naer eller ligefrem foeler sig truet.

Jeg saa en engelsk tv udsendelse med en ung kvinde som indlagde sig til operation for at faa sine bryster gjort saa smaa som muligt, efter at hun i aarevis havde vaeret ude for at folk kommenterede dem hoejlydt alle vegne hun kom frem, kom med uoenskede forlslag, eller blev taget paa midt paa gaden! Hun blev fulgt af en skjult kamera en dag, og det var ca 20 gange at det skete, det var utroligt som de maend opfoerte sig! Jeg tror aldrig jeg har oplevet noget saadant paa danske gader, heldigvis.

Lidt misvisende...!

Altså bortset fra en meget fængende overskrift, er det godt nok lidt tyndt at kalde det her en videnskabelig artikel!

Som andre også har sagt: 7 lande!? Hvoraf 210 personer har deltaget? Man kan vel antage, at det har været 30 personer per land, og det er måske et lidt lille antal til en sådan undersøgelse. Det er også et ærgerligt lille antal at begynde at regne procenter på.

Men jeg kunne forestille mig, at en phd-studerende fra IT-universitet var mere interesseret i udviklingen af teknologien bag, end på at sige noget generelt om mænd og bryster, så det er nok journalisten, der lige har set sit snit til at lave en lækker overskrift. Så jeg påstår bare, at det ikke er helt retfærdigt overfor idéen bag projektet at vinkle artiklen så hårdt på, at danske mænd kigger på bryster, og så diffust at nævne teknologien bagefter...!

Men nu ved jeg jo heller ikke mere, end jeg lige kunne læse i artiklen...!

Ikke kun bryster

Mange kvinder har pæne runde former, man kan kigge på, både forand og bagpå. Hvorfor er det et problem?

Hvor er kvinderne hende?

Er jeg den eneste der har bemærket at det kun er mænd der har kommenteret på denne artikel?

Men uanset hvem der kigger længst tid på bryster, så kan man vel ikke bebrejde dem det?

Hvis mænd havde bryster vil vi gå og kigge ned ad os selv hele dagen og ikke få noget lavet. :)

Re: Kvinnfolk!!

Kvinder udstiller nok kun deres bryster for at Mr. Perfect skal kigge på dem. At menigmand også kigger på dem er blot en irriterende sideeffekt.

Og hvorfor føler kvinder det irriterende at deres bryster også bliver betragtet af menigmand?
Brystudstilling eller ej er ikke et nemt valg. Det har både fordele og ulemper. Ulemperne falder i mindst to kategorier:

1. Kvinden bliver mål for alverdens mænds interesse, og mange af disse mænd vil hun ikke selv synes er interessante. Hun kan sågar risikere at øge risikoen for at blive voldtaget.
2. Hendes medsøstre vil møde hårdere konkurrence fra hende, og de vil se med mindre venlige øjne på hende.
3. Mænd kan tænke at kvinden er mere interesseret i sex end i et længerevarende parforhold, hvilket er uheldigt hvis det ikke er tilfældet. Omvendt kan det afskrække mænd der er interesseret i et længerevarende forhold, hvilket igen er uheldigt hvis hun søger et sådant.

Punkt 3 er en lille smule "Jump to conclusion", idet der mangler præcis begrundelse.

Generelt har kvinder (og mænd) kapital i form af deres dydighed - den oplevede grad af evne til at opfylde de krav et fast parforhold stiller. Dydighed fungerer som kapital, fordi man så at sige kan købe en partner for den. En partner kan være af stor værdi, så derfor er dydighed værdsat.

Hvis man er promiskuøs taber man dydighed, da parforhold har godt af monogami. Det findes der evolutionære forklaringer på.

Af en eller anden grund associeres en stor kavallergang med promiskuøsitet, og det er denne ikke nærmere beskrevede grund som ligger bag punkt 3 ovenfor.

Retfærdighed

Hvis der fantes retfærdighed, så virkeligheden noget anderledes ud. Når jeg skriver om mindre bryster, mener jeg dem der overvejer at forstørre dem.

Re: Bryster

Hans,

Naturlige bryster behøver ikke være 'mindre'.

En af mine første 'kærester' havde faktisk særdeles store naturlige bryster.

Det var en belastning for hende, da brystholderen lavede dybe mærker på skulderpartiet.

Det er mange år siden, og 'efter min tid', men det endte med hun fik bortopereret ca. 800 g fra hvert bryst, og så var de stadig store ;-).

Men sådan er det nok (naboens græs...) - Dem der har små bryster får indopereret proteser, og dem der har store bryster får fjernet det 'overflødige'.

Jeg tror ikke på Gud, men på et eller andet plan er proportionerne ikke 'retfærdigt' fordelt.

Bryster

Kvinder viser vel ikke deres bryster frem, for at mænd skal gå forbi med lukkede øjne?
Det er forøvrigt rigtigt, Naturlige bryster er nu kønnest, selvom de er lidt mindre.

Re: Jeg brugte såmænd mindre end

John,
Jeg brugte såmænd mindre end 2 sekunder på hendes bryster - gummibryster er klamme.

Vi er stort set aldrig enige, men det her er jeg fuldstændig enig i.

Intet er smukkere end et par ægte pa^H^Hbryster ;-).

I øvrigt så jeg en udsendelse hvor nogle kvinder betragtede det som en kompliment at mænd kiggede på 'kavalergangen'.

Aber

Det er rigtigt, at aber kigger mest på bagdelen. Se bare Berlusconi.

Aber

Det er rigtigt, at aber kigger mest på bagdelen. Se bare Berlusconi.

Brystfikseret - og hva´ så?

Også danske mænd tilhører jo "pattedyrene", og nogle bliver aldrig vænt fra - såsom mig :-)

To pattebørn pludrer om kvindernes "fortrin" og det ene pattebarn fortalte om et par vidunderlige "forlygter" han havde set, og som "ligefrem fik mig til at skrige af sult"!

Jeg brugte såmænd mindre end

Jeg brugte såmænd mindre end 2 sekunder på hendes bryster - gummibryster er klamme.

En helt anden ting er, at kvinder i forskellige verdens dele har vidt forskellige kropsfaconer.

I Nordeuropa og Nordamerika er kvindebrysterne større og bagdelen mindre end fx i Tyrkiet eller Sydamerika - muligvis en evolutionær udvikling, som enten driver eller er drevet af mænds præferencer.

"Verden" = syv lande?

Flot overskift :)

videnskab.dk = en "verden" af viden ;)

hehe

Det kommer da ikke bag på folk, vel? Jeg har læst mig frem til engang, at flere mænd end kvinder søger på silikone bryster på google :)

eh,,

ok, vi mænd kigger på bryster... og eh... Hvad så?

Generelt er homo sapiens sapiens hunner - kvinder - jo udstyret med nogle af de mest markante bryster blandt de forskellige arter af menneskeaber - og ideen med det er vel netop blikfang for at tiltrække en mage.

Umiddelbart gætter jeg på, at hvis man viste en han chimpanse et billede af en hunchimpanse ville dens blik også rette sig mod hunnens bagdel hvor den arts sekundære attributter er mest tydelige.

Eneste pudsige her for mig er, at danskere skiller sig ud .. er det så kulturelt betinget eller biologisk betinget ?

Camel toe

er vel det eneste som mangler!
Dog, tvilsom vitenskap i det hele her.

Ikke bare bryster

Nu er bryster jo ikke alt – vi er mange mænd der mener at kvinderne er mere end bare et godt forparti – de besidder mange andre gode egenskaber – personligt er jeg mere typen der kikker efter en lille fast højtsiddende numse der er velplaceret på toppen af et par lange slanke stænger og derfor ville det være rart hvis nogen kunne oplyse mig om der foreligger data på at vi danske mænd i den kategori klarer os lige så flot som vi gør i brystundersøgelsen – eller er der en enkelt nation eller to der er bedre til at glo på tøsenumser end os?

Overskrift undrer

Kære redaktion.
Der er ingen tvivl om, at emnet nok skal tiltrække interesserede læsere under alle omstændigheder - og med kønne babser som blikfang, skulle artiklen nok sikre sig en plads på "Mest læste" for en periode.

Så meget desto mere uforståeligt er det, at redaktionen finder en overskrift som "Danske mænd er verdens mest brystfikserede" nødvendig. Der er p.t. 193 medlemsnationer i FN (mindst én mindre, end rimeligt!). I det lys er en undersøgelse af mænds visuelle tilbøjeligheder i 7 (syv!) lande - alle inden for samme kulturkreds - utilladeligt tabloid. Og det er altså en videnskabsformidlingsmæssig overvejelse, jeg har naturligvis ingen moralske kommentarer til nationens placering som sådan. (¤) (¤). Vel?
mvh
Wilhelm

Kvinnfolk!!

Har mange ganger hørt kvinner klage på at menn titter på puppene deres det meste av tiden de snakker sammen. men når kvinner stiller ut brystene sine, er det da ikke for at menn skal titte på dem?
Eller er det for å vise andre kvinner?

Jeg husker vagt noen undersøkelser som viste at både menn og kvinner kler seg og ønsker å vise seg med dyre smykker, ur etc for å imponere andre av samme kjønn. Kan dessverre ikke huske hvor disse undersøkelsene kom fra, men det var noe vi studerte innen semiotikk.

Om vi sammenligner med andre dyr, så er vi kanskje ikke så utviklet som vi liker å tro.

Med de få oplysninger kan man

Med de få oplysninger kan man kan udlede 2 ting

Enten/eller
Enten er Danske mænd mere brystfikserede
Eller Danske kvinder har bedre bryster end andre kvinder

Både/og
Danske mænd er brystfikserede
og danske kvinder har bedre bryster end andre kvinder

Ud fra egen erfaring
Danske mænd er verdens mest brystfikserede :-)))

Seneste fra Teknologi

Grønlandske stemmer

Aviaja

»Det er vigtigt, at lokalbefolkningen uddanner sig, for bedre at være en del af udviklingen og bedre kunne tjene penge på viden i stedet for at tjene penge på tønder af olie«

Aviaja Lyberth Hauptmann, ph.d.-studerende på DTU.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg