Om forfatteren

Jens Olav Dahlgaard

Ph.d.-studerende, Institut for Statskundskab

Jonas Hedegaard Hansen

Ph.d.Stipendiat - Institut for Statskundskab

Kasper Møller Hansen

professor MSO, Institut for Statskundskab

Yosef Bhatti

seniorforsker, KORA

Jeg analyserer et væld af valgmateriale gennem 30 år for at finde ud af, hvem der stemmer og hvad konsekvensen er, når nogle lader være med at stemme, både til kommunevalg, folketingsvalg og valg til Europa-Parlamentet.
Jeg leder også efter svar på spørgsmål som hvorfor stemmer indvandrere mindre end danskere; gør det en forskel, om man bor i en ghetto; påvirker det vores lyst til at stemme, om vi er flyttet hjemmefra?
Og hvad gør valgdeltagelse ved politikerne?
Lytter de måske kun til vælgerne eller også til andre stemmer i samfundet? 

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet, Arctic Hub og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Valg: Sådan får vi flere til at stemme

Opfordringer på sms og brev kan øge valgdeltagelsen. Men hvor stor effekten bliver, afhænger af hvordan man henvender sig til borgerne. Det fremgår af en række forsøg ved Kommunalvalget 2013.

Dette flowchart er lavet i forbindelse med kommunal- og regionsvalg 19. november. Det kan ses i højere opløsning ved at trykke her. (Illustration: Thomas Thorhauge)

Annonce: