Ny bog fra Videnskab.dk: Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?
Her er den perfekte gave til kæresten, familien eller svigerfamilien: Bogen ’Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?’ med 77 af de bedste spørgsmål og svar fra vores populære brevkasse, Spørg Videnskaben.

Bogen 'Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?' er udkommet på Politikens Forlag og til salg i landets boghandlere og hos bl.a. netboghandlen Saxo.com.

Bogen 'Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?' er udkommet på Politikens Forlag og til salg i landets boghandlere og hos bl.a. netboghandlen Saxo.com.

Nu er der godt nyt, hvis du holder af at høste viden, der gør dig til den klogeste i selskabet, eller hvis du leder efter en sjov, men meningsfuld gave til konfirmanden eller fødselsdagsbarnet.

Videnskab.dk har udgivet sin første bog på Politikens Forlag med 77 af de bedste spørgsmål og svar fra de første tre et halvt år med den populære brevkasse, Spørg Videnskaben.

»Artiklerne indeholder så megen god og underholdende viden, at det virkede helt oplagt at udgive så mange som muligt af dem i en bog.«

»Det viste sig hurtigt, at det store og velrenommerede Politikens Forlag var med på ideen – og tegningerne fra Jørgen Saabye og opsætningen fra DasRotesRabbit får det hele til at gå op i en højere enhed. Alle parter har en forventning om, at bogen bliver meget populær i julehandlen,« lyder det fra chefredaktør Vibeke Hjortlund, Videnskab.dk.

Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?

Bogen har fået den opsigtsvækkende titel ’Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?’ og giver førende danske forskeres bedste svar på en lang række skarpe spørgsmål fra Videnskab.dk’s læsere, f.eks.:

  • Kan man dø af grin?
  • Hvad er der uden om universet?
  • Hvorfor drejer bildæk baglæns på tv?
  • Hvor stammer 7-9-13 fra?
  • Hvordan påvirker vinterbadning kroppen?

Bogen giver selvfølgelig også svaret på, hvorfor vi synes, at de andres prutter er lidt mere ulækre end vores egne.

Viden for enhver smag

»Titlen ’Hvorfor lugter mine egne prutter bedst?’ er med til at afspejle, at alle spørgsmål kan blive dækket sagligt af vores journalister. Spørg Videnskaben favner det hele – både det skæve og de mere seriøse emner inden for samfund, kultur, psykologi, kroppen, teknologi, naturen og universet.«

»Der er ingen grænser for, hvad folk undrer sig over. Det afspejler bogen, som rummer noget for enhver smag,« understreger Vibeke Hjortlund.

Indholdet er skrevet i det velkendte og letforståelige sprog, som også præger Videnskab.dk. Så du bliver ikke bare godt underholdt, men også hurtigt klogere end vennerne eller resten af familien, der endnu ikke har fået fingre i bogen.

Du kan købe bogen hos landets boghandlere eller bestille den over nettet enten hos Boghallen.dk eller på Saxo.com.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk