Om forfatteren

Sybille Hildebrandt

Journalist

Ansat som journalist på videnskab.dk april 2008 - april 2013. Cand. scient. i fysik og astronomi 1997, Den Journalistiske Tillæggsuddanelse fra DJH 1995.Inden jeg kom på videnskab.dk i april 2008 arbejdede jeg som redaktionssekretær på Ingeniøren, og før det på Illustreret Videnskab, hvor jeg har været en længere årrække. Mit første job efter endt udddannelse var som konsulent for UNI-C i Århus.Mine primære fokusområder:Forskningspolitik (Undervisning, H-index. peer review, bibliometri, forskningsmetoder, didaktik). Naturvidenskab (Klima, astronomi, rumfart, teknologi, it, kemi, fysik, biologi og geologi.)Medicin (Lægemiddelforskning, sygdomme, sundhed, behandling)Jeg kan dog også finde på at skrive artikler inden for humaniora, typisk inden for områderne arkæologi, historie, musik, psykologi og antropologi.Se Videnskab.dks redaktion

Nyt varslingssystem for miltbrandbakterier i støbeskeen

EU er i færd med at udvikle et varslingssystem, der kan registrere farlige miltbrandbakterier i luften og advare om et terrorangreb. Danske forskere bidrager med målinger og nye spredningsmodeller.

Miltbrandbakterien er et af verdens ældste terrorvåben. Laboratorier i store lande som USA, England og Rusland opbevarer miltbrand-bakterier til diagnose af sygdommen og udvikling af vacciner. Håndtering af bakterierne kræver et såkaldt klasse-4-laboratorium, hvor de ansatte skal være iklædt en fulddragt, så man aldrig har direkte kontakt med bakterierne.

(Foto: colourbox)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts