Tilbage i det 19. århundrede troede Nikola Tesla, at den brede befolkning ikke ville have elektricitet, når der fulgte en masse besværlige ledningerne med. Så han talte for idéen om trådløs elekticitet, og drømte om en fremtid, hvor verden var forbundet på kryds og tværs med resonanstårne, der kunne give strøm til hele menneskedens civilisation.
I stedet har vi måttet døje med alle de ledninger. I over et århundrede er det den eneste form for elektricitet, vi har kendt til… Indtil nu!
Nu bliver strøm endelig trådløst! Men hvordan virker det? Og bliver vores skrivebord nogensinde fri for hele det store rod af ledninger?
Vært: Rheanna Sand
Billedrettigheder: Wikimediabrugerne Maddin the brain, Sharayanan og Ulfbastel, psychologytoday.com
Nikola Tesla (f. 1856) var en serbisk opfinder og ingeniør, der et bedst kendt for sin banebrydende forskning indenfor elektromagnetisme i USA i slutningen af det 19. og starten af det 20. århundrede.

Tesla var en vigtig bidragsyder i skabelsen af kommerciel elektricitet. Han opdagede vekselstrøm, hvilket førte til en livslang rivalisering med opfinderen Thomas Edison, der opdagede jævnstrøm.
Tesla arbejdede blandt andet med røntgen-stråler, hævdede at have transmitteret radiobølger før Guglielmo Marconi, der opnåede patent og modtog Nobelprisen for den opdagelse, og gennemførte forsøg med trådløs elektricitet. Computerspilsentusiaster vil desuden nikke genkendende til den såkaldte ‘Tesla Coil’; et apparat der kunne skabe kunstige lyn.
Tesla var meget eccentrisk og led af en række fobier. Han var blandt andet besat af renhed og hygiejne og levede hele sit liv i cølibat, hvilket han hævdede hjalp ham meget i hans videnskabelige arbejde. Han led sandsynligvis af tvangstanker. For eksempel gjorde han alting tre gange og insisterede på kun at bo på hotelværelser hvis nummer var deleligt med tallet tre. Han var også besat af duer, og bestilte særlige frø han kunne fodrede duerne i Central Park med.
Tesla talte otte sprog og var i sine velmagtsdage en af de mest berømte og hyldede videnskabsmænd i USA, men offentlig kritik af og modstand mod nogle af hans projekter, samt en række fiaskoer og gentagne økonomiske problemer fik ham til at trække sig tilbage fra offentligheden.
Nikola Tesla døde, begravet i gæld, 7. Januar 1943 i New York i en alder af 87 år. Op mod sin død havde han arbejdet med planerne til et partikel-strålevåben.