Rekord: Se robot løse Rubiks terning på 0,6 sekund

Det tager kun robotten 0,637 sekund at løse den verdensberømte Rubiks terning. Heldigvis er den lynhurtige bedrift også optaget i slowmotion, så det er muligt at følge med i dens lynhurtige teknik. (Video: Infineon Technologies AG) 

Kilde: 
28 november 2016

Evnen til at løse den legendariske, farverige professorterning, Rubiks terning, er en bedrift i sig selv, som har efterladt mange i et forgæves forsøg på at skabe ensfarvede sider på terningen. Verdensrekorden for mennesker er 4,9 sekunder - se dåden i denne video.

Nu er det lykkedes en robot at løse det tredimensionelle puslespil knap ti gange så hurtigt. På godt et halvt sekund - helt præcis 637 milisekunder - formåede Sub1 Reloaded-robotten at løse en Rubiks terning, så hver side viste én farve. Det skriver livescience.com.  

Den lynhurtige robot slog dermed den tidligere verdensrekord på 0,887 sekunder, opnået af en tidligere version af samme maskine, som dog brugte en anden processor. 

Se selv den vilde bedrift i videoen øverst i artiklen. 

Den nye verdensrekord blev sat under et event i München, afholdt af det tyske teknologifirma Infineon. 

Ifølge Infineon er der mere end 43 trillioner mulige kombinationer af Rubik terningens farvede felter. Et tilsvarende antal terninger ville kunne dække Jorden i 275 lag, svarende til et 20 meter tykt tæppe af Rubiks terninger. 

Rekordforsøget startede med et tryk på en knap. Sensorkameraer på robotten fik så deres lukker fjernet, og robottens computer kunne opfange, hvordan Rubiks terningen var kodet. Herefter kunne den afgøre den hurtigste løsning, som blev udført med seks motorkontrollerede arme.

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.