Hobby-astronom finder forsvundet NASA-satellit
Kilde: 
02 februar 2018

Fundet!

NASA-satellitten IMAGE, der for 12 år siden forsvandt i rummet er nu blevet fundet - af en amatørastronom, skriver cnn.com.

Finderen er en canadisk mand ved navn Scott Tilley, der oprindeligt forsøgte at tracke den hemmelige Zuma-mission, som Elon Musks SpaceX står bag, da han faldt over nogle signaler fra en satellit, der ikke var kortlagt.

Signalerne kom fra et NASA-rumfartøj, og han udviklede derfor en teori om, at det kunne være den forsvundne IMAGE-satellit.   

Teorien har han efterfølgende delt vidt og bredt på sin personlige blog og på Twitter.

Det har fået NASA til at kaste sig over sagen. Gennem fem forskellige antenner har de således analyseret på signalet, og de viser alle, at det matcher den forsvundne satellit.

Derfor har NASA nu bekræftet i en pressemeddelelse, at det er IMAGE-satellitten, som Scott Tilley har fundet.

I pressemeddelelsen skriver de desuden, at IMAGE’s hovedstyringssystem stadig er i funktion, og at de vil lave yderligere analyser på satellitten, så de kan opdaterer dens software.  

Satellitten blev opsendt i august 2005 for at lave undersøgelser på Jordens magnetfelt. Fire måneder efter, i december 2005, mistede man dog kontakten til den, og 2007 aflyste NASA missionen.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.