NASA’s kæmperaket udskudt et år

SLS

Kæmperaketten Space Launch System kommer først af sted i 2019, og den første bemandede tur bliver tidligst i 2022. (Illustration: NASA)

Annonce:

Den enorme rumraket, der engang skal flyve astronauter til Mars, bliver ikke klar til sin jomfrutur i 2018. Det var ellers planen, men den var lige optimistisk nok. Nu sigter NASA efter 2019, skriver den amerikanske rumfartsorganisation i en pressemeddelelse.

I samme ombæring meddeler NASA, at der ikke bliver tale om en bemandet flyvning i første omgang.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, havde ellers forhørt sig, om jomfruturen kunne blive bemandet, så amerikanske astronauter kunne blive sendt en tur rundt om Månen, før USA igen skal stemme om, hvem der skal være præsident.

NASA har undersøgt sagen, men har nu besluttet, at det ville være for risikabelt at sende mennesker med på allerførste tur med den nye rumraket, der kaldes Space Launch System (SLS).

Nu er planen, at den første bemandede mission bliver i 2022. Det giver NASA og organisationens samarbejdspartnere bedre tid til at færdiggøre rumfartøjet Orion, der skal sidde i toppen af raketten og huse astronauterne.

I første omgang skal astronauterne rundt om Månen, og på længere sigt bliver SLS den raket, der skal gøre det muligt at få mennesker til Mars. Det bliver tidligst i midten af 2030’erne.

hb

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts