Om forfatteren

Katrine Skovgaard Rasmussen

Tycho Brahe Planetarium

Tina Ibsen

Astrofysiker og professionel formidler af astronomi og rumfart

Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet og har været en del af det europæiske forskningsprojekt COMESEP, hvor hun særligt har kigget på solstormes bevægelse gennem solsystemet.
Fra 2013 til 2019 var hun ansat på Tycho Brahe Planetarium som leder for videnskab og formidlingsafdelingen.Tina har altid været fascineret af rummet og synes, at det er fantastisk, at man i astronomien kan stille de store spørgsmål.
Hvor kommer vi fra? Hvad vil der ske med universet i fremtiden? Og findes der andre ligesom os derude?

Månestøv samles i skæv sky

Nye observationer af Månen viser, at den er omgivet af en støvsky, som højst sandsynlig er dannet ved kollisioner med interplanetariske støvpartikler.

Månens støvsky. Billedet viser en kunstners fortolkning af støvskyen omkring Månen. Farverne repræsenterer mængden af materiale fra Månens overflade. Der er mest støv i solsystemets rotationsretning. LADEEs bane om Månen er også vist. (Kilde: University of Colorado Boulder/Daniel Morgan/Jamey Szalay)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts