Månens indre indeholder måske masser af vand

Annonce:

Der er måske store mængder vand langt inde i Månens kerne, skriver cnn.com.

Det konkluderer et nyt studie publiceret i tidsskriftet Nature Geoscience.

Forskerne bag studiet har analyseret satellitbilleder, og her fandt de beviser på vand fanget i glasperlelignende strukturer i aske og sten, som vulkaner har udspyet rundt omkring på Månens overflade.

»Det faktum, at de (vulkanaflejringerne, red.) næsten alle viser tegn på vand antyder, at størstedelen af Månens indre er vådt. Det vidner om mere vand end hidtil antaget,« siger Ralph Milliken, som er lektor på Brown University og hovedforfatter på det nye studie, ifølge cnn.com.

Den nye opdagelse kan blive en stor hjælp for fremtidige missioner til Månen, fordi vandet potentialt kan udvindes fra vulkanaflejringerne, tilføjer han.

»De voksende beviser for vand i Månens indre antyder, at vandet på en måde overlevede, eller at det blev bragt som følge af astroider eller kometers påvirkning, før Månen havde fået helt fast form. Præcis hvor vandet inde i Månen stammer fra er stadig et stort spørgsmål,« siger Shuai Li, som forsker ved University of Hawaii og er medforfatter på studiet, ifølge cnn.com.

lsd

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts