Om forfatteren

Niels Madsen

Fysiker Niels Madsen er ansat som lektor ved Swansea Universitet i Wales. Tidligere var han adjunkt ved Aarhus Universitet. Han er medlem af den internationale forskergruppe ALPHA, der har sin daglige gang på det europæiske center for højenergifysik, CERN. Tidligere var han tilknyttet den internationale forskergruppe ATHENA, der i 2002 havde held med at producere store mængder antibrint-atomer. Gennembruddet vakte opsigt verden over og blev præsenteret i alle de anerkendte videnskabelige tidsskrifter, bl.a. SCIENCE og NATURE. Niels Madsen bor i dag i Geneve - en by, som han sætter stor pris på. Her er der bjerge og masser af natur. Om vinteren kan han ofte ses i fuld fart sammen med vennerne ned af de sorte pister.

LHC i årets proton-mål

BIG BANG BLOG: LHC'en er netop nu ved at blive omstillet til, for første gang, at køre med bly-ioner. Så det forekommer at være et passende tidspunkt at se lidt på, hvad der er blevet opnået med protonerne indtil nu.

Skærmbillede fra LHC'ens status-oversigt (som distribueres via monitorer over hele CERN). Her med 2.6 x 10^13 protoner i hver stråle. (Foto: CERN)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts