KORT NYT FRA UDLANDET:
Kinesiske forskere har som de første ændret på generne hos et menneskeligt foster i dets tidligste fase, skriver Nature.com.
Resultaterne fra forskningen er udkommet i tidsskriftet Protein & Cell, og resultaterne bekræfter de rygter, som længe har været i gang om, at den slags forskning foregår.
Modificering af menneskelige fostre er nemlig et etisk betændt spørgsmål i forskningens verden. Og spørgsmålet har i de sidste 2-3 måneder været anledning til heftig debat.
Forskerne bag det nye studie har dog anvendt menneske-fostre, som ikke var levedygtige og har på den måde forsøgt at holde sig inden for de etiske grænser. Fostrene fik de leveret fra en fertilitetsklinik.
De kinesiske forskere har modificeret et gen, som ligger til grund for en potentielt dødelig blodsygdom. Modificerings-teknikken forskerne har anvendt hedder CRISPR/Cas9. Forskerne mener, at brugen af denne teknik viser sig at have mange ulemper.
»Jeg mener, det her må være første gang, vi hører, at CRISPR/Cas9 er blevet anvendt på humane præimplantations-embryoner, og som sådan er undersøgelsen en milepæl men også en advarsel,« siger stamcellebiolog ved Harvard Medical School i Boston, George Daley til Nature.com, som forklarer uddybende, at medicinere altså ikke kan regne med, at teknikken er klar til, at vi kan bruge den til at udrydde sygdomsgener.
Læs også:
Forskere: Politikerne aner ikke, hvordan man stopper radikalisering
Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ibp