Så er der endnu en god grund til at mæske sig i dejlige jordbær. Forskere har opdaget, at stoffet fisetin, der findes i jordbær, er særdeles gavnlige i kampen mod diabetes.
Siden 1980 er antallet af voksne diabetikere fordoblet på verdensplan. Antallet er nu vokset til 347 millioner. Det er type 2-diabetes, der er den mest udbredte form, og den kan sættes i forbindelse med vores usunde levevis med fedme og for mange timer foran tv’et.
Men nu viser det sig, at jordbær kommer diabetikere til undsætning.
Det er en undersøgelse foretaget af Salk Institute for Biological Studies i La Jolla, Californien, der viser at et par store håndfulde jordbær om dagen indeholder store mængder af flavonoiden fisetin, der kun i begrænsede mængder findes i andre frugter og grøntsager. Det skriver Science Daily ifølge fpn.dk.
Fisetin fremmer bl.a. neuroners overlevelse, og forsøg på mus indikerer, at mennesker med både type 1 og 2-diabetes kan formindske skadevirkninger på nyrerne, skader på øjnenes retina og tab af føleevne samt evnen til at registrere temperaturændringer.