Udenlandsk frugt indeholder flere pesticider end dansk frugt, og frugt har et højere indhold af pesticider end grønt. Det viser en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet om pesticidrester i fødevarer.
DTU Fødevareinstituttet har samlet resultater fra årene 2004-2011, og de viser, at du roligt kan indtage 600 gram frugt og grønt om dagen, uden det udgør en sundhedsmæssig risiko.
»Hvis danskerne spiser de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen, udgør pesticidresterne ikke en sundhedsmæssig risiko. Spiser danskerne udelukkende danske afgrøder, viser undersøgelsen, at danskerne kan halvere indtaget af pesticidrester«, siger seniorrådgiver Elsa Nielsen fra DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.
I dansk frugt fandt man pesticidrester, der lå under EU’s grænseværdier, i mellem 38-67 procent af frugterne, mens det tal lå på 61-82 procent hos de udenlandske frugter.
Rester af pesticider findes ofte i skrællen på frugten, og det er ofte skræl, man alligevel ikke spiser.
»I prøver med appelsin, mandarin og banan fandt vi pesticidrester i stort set alle prøver, men analyserne er foretaget på produkter med skræl. Den slags frugter bliver skrællet, inden man spiser dem, og dermed slipper man af med hovedparten af pesticidresterne«, siger seniorrådgiver Annette Petersen fra DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.
Læs også på Videnskab.dk:
9 ud af 10 franske vine indeholder pesticider