Om forfatteren

Jens Urth

Journalist

Jeg har nok set hver eneste dokumentar National Geographic eller BBC har lavet.
Jeg har set alle afsnit af Mythbusters to gange, og kan i bund og grund ikke få nok af videnskab.
Det er især dyr og biologi, der interesserer mig, men jeg kan heller ikke holde mig fra en god teknologihistorie.
Min eneste naturvidenskabelige baggrund er min uddannelse på HTX.
Siden har jeg skrevet som journalist for Frederiksborg Amtsavis i Frederikssund, været webredaktør på Dansk Ungdoms Fællesråd og lavet PR for Huset i Magstræde.

Håb forude for vin-allergikere

Hovedpine, løbende næse og kløende hud plager vin-allergikere når de drikker vin, men det er et problem som måske kan løses.

Danske forskere har fundet 28 proteiner med sukkerstruktur i en Chardonnay hvidvin. Sukkerproteinerne minder om kendte allergifremkaldere, og mistænkes derfor at være, det der giver den allergiske reaktion i vine. (Foto: Colourbox)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts