»Der er stort set ikke det, tang ikke kan bruges til!« fortæller tangforsker Ole G. Mouritsen begejstret i første episode i Videnskab.dk’s nye podcastserie, Plantejagten.
Ole G. Mouritsen er professor i gastrofysik og er én af de danske forskere, der ved mest om tang.
Tang har gennem tiden været brugt til alt fra hus-isolering til kosmetik, og tang findes i hverdagsprodukter som yoghurt og kakaomælk. Vigtigst af alt er tang en uhyre sund spise, fortæller Ole G. Mouritsen i første afsnit af Plantejagten.
Podcastens værter Emma Aller og Niels Christian Sanden tager i episoden på jagt efter blomkålstang, som er en af de mange tangarter, der findes i de danske have.
Det gør de sammen med miljøbiolog Claus Falconi, der viser Emma og Niels Christian rundt i smukke Odsherred, mens han fortæller, hvordan man bærer sig ad med at høste tang på en sikker og bæredygtig måde.
Første episode af Plantejagten kan høres i afspilleren i toppen af artiklen eller i podcastfeedet ‘Videnskab.dk Podcast’. Søg efter feedet i din foretrukne podcast-app.
\ Om Plantejagten
Plantejagten er en podcastserie på foreløbig 12 afsnit. Den handler om alle de spændende historier, som vores vilde planter gemmer på.
På Instagram kan du se billeder af de planter, der indgår i hvert enkelt afsnit.
Værterne er Emma Aller og Niels Christian Sanden, der begge er postdoc’er på Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet.
Plantejagten er blevet til som et samarbejde mellem Københavns Universitet og Videnskab.dk. Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.
Tang er ikke en plante
I podcasten får Ole G. Mouritsen til opgave at fortælle, hvad tang egentlig er for en størrelse. Og det viser sig at være uhyre svært at svare på. Tang er faktisk ikke en plante: tang hører under kategorien ‘plante-lignende’, og der findes 12.000 forskellige arter.
Biologisk set ligger visse typer tang tættere på blomster, mens andre ligger tættere på arter fra dyreriget, fortæller Ole G. Mouritsen.
Hør også, hvorfor det er sundt at spise tang, og hvorfor tang er en bæredygtig fødevare.
God fornøjelse med første kapitel af Plantejagten.