Den er god nok: Delfiner har krøllede kønsorganer

(Video: Savage Sac)

(Video: Savage Sac)

Kilde: 
06 maj 2017

Videnskab kan godt være sexet.

Bare spørg forskeren Dara Orbach, der har brugt syv år på at studere delfinens vagina, eller Patricia Brennan og Diane Kelly, der er nogle af verdens førende forskere indenfor dyrepenisser.

De har netop slået sig sammen i et nyt studie for at finde ud af, hvordan delfiner har sex.

Delfiner har nemlig ikke nemme forhold, når de skal gennemføre et samleje. Foruden havstrømmene skal de for alt i verden også holde det salte havvand ude af livmoderen, da det dræber hvalsæd.

Derudover har delfinens vagina usædvanligt mange folder og sving, som sædcellerne skal krydse på sin vej.

For at undersøge delfinens vagina samlede forskerne mange kønsorganer fra delfiner, marsvin og sæler, der var døde af naturlige årsager.

»Overraskende nok er det ikke et særligt populært felt at forske i delfiners kønsdele,« siger Dara Orbach til Sciencealert.com.

LÆS OGSÅ: Delfiner kan genkende hinanden efter 20 års adskillelse

Holdet fandt på at pumpe de mandlige kønsorganer, der også er krøllede, op med luft og indsætte dem i hunnernes vagina.  

For at se, hvordan de så ud indeni, brugte holdet en CT-skanner.

»Vi var virkelig lamslåede, da vi så, hvor godt de passede til hinanden,« siger Dara Orbach Sciencealert.com.

Skanningerne, som Dara Orbach præsenterede på den årlige konference hos American Association of Anatomists i sidste måned, er det første indre kig på, hvordan havpattedyr har sex.

Orbach og hendes kolleger tyder på, at delfinens snørklede vagina har udviklet sig for at gøre det svært for sæd at befrugte æg, og dermed sikrer, at den mest tilpassede han vinder.

»Det kunne være en made at sikre den bedst mulige sæd, eller at den mest konkurrencedygtige han opnår faderskab,« siger Dara Orbach, der også tilføjer, at hunnen faktisk kan dreje hendes krop, så det bliver endnu sværere, under akten.

LÆS OGSÅ: Delfiner bliver stressede af turisme

Men hvorfor skulle hun-delfiner have interesse i at gøre det svært at befrugte dem? Fordi de har mange bejlere, og fordi det er tidskrævende at få unger, lyder forskernes bud.

Når delfiner er allermest frugtbare, parrer hunnerne sig helt op til 15 gange på 15 minutter med to eller tre hanner, fortæller Orbach til sciencealert.com.

Graviditeten varer 11 måneder, og kalvene skal plejes i to år.

»Det er en betydelig investering i hunnens liv at udvikle foster og kalv,« siger Dara Orbach til Sciencealert.com.

Hvis du er blevet nysgerrig, kan du i videoen øverst i artiklen se, hvordan det ser ud, når delfiner parrer sig.

LÆS OGSÅ: Hvalens hofter holder styr på stor penis

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.