Se flagermusen med verdens længste tunge
For første gang nogensinde er en sjælden flagermus blevet filmet i høj opløsning, mens den bruger sin rekordlange tunge til at slubre nektar ud af en blomst.

Den lille fyr blev opdaget i Ecuador i 2005: Den nektarsugende flagermus med rørlignende læber (Anoura fistulata), som har verdens længste tunge i forhold til dens kropslængde sammenlignet med andre kendte pattedyr i verden.

Dyret er kun omkring fem centimeter langt, men dens tunge er i sig selv ni centimeter lang – halvanden gang flagermusens kropslængde.

Den ni centimeter lange tunge er måske lettere at forholde sig til, hvis man forestiller sig, at flagermusen var et menneske – så ville det nemlig svare til, at han havde en tre meter lang tunge.

Gemmer tungen mellem ribbenene

I denne video i høj opløsning, der første gang blev vist som del af National Geograpic Channel’s ’Untamed Animals’ dokumentarserie, ses flagermusen, mens den er ved at indtage et lækkert måltid fra dens yndlingsblomst.

Når flagermusen ikke samler nektar fra den tunnellignende blomst, Centropogon nigricans, er dens tunge trukket tilbage og opbevaret imellem dens ribben.

Verdens længste mennesketunge er noget kortere

Den menneskelige rekordindehaver af ’verdens længste tunge’ er Chanel Tapper fra Californien. Hendes tunge er næsten 10 centimeter lang.

Du kan se Chanel Tappers imponerende lange tunge i videoen herunder.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk