Se den vilde natur fra sin smukkeste side
Der findes tusindvis af fotokonkurrencer fra alle hjørner af videnskaben. Men få konkurrencer har lige så fascinerende motiver som de, der retter linsen mod naturen. Se blot galleriet her.

Et billede af en fugl på en gren eller en vulkan i udbrud kan vække ærefrygt i de fleste. Samtidig ved enhver, der har betjent et kamera, hvor svært det helt rette øjeblik kan være at fange. 

Derfor er de stemningsmættede billeder i galleriet herover så meget desto mere fascincerende. De er alle vindere i forskellige kategorier i fotokonkurrencen Wildlife Photographer of the Year, som Natural History Museum i London hvert år udstikker i samarbejde med BBC Worldwide.

Konkurrencen løber nu på sit 50. år, og vinderne er fundet blandt titusinder af indsendte billeder. Vinderne er lige nu udstillet på Natural History Museum.

Gør dig selv en tjeneste og dyk ned i galleriet på konkurrencens hjemmeside og få bekræftet, hvor fantastisk en klode vi bor på.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om påfugleedderkoppen, der er opkaldt efter fisken Nemo.