Drone fanger vild spækhuggerflok på film
En flyvende drone har fanget helt ekstraordinære billeder af en spækhuggerflok i havet. Se videoen, hvor de jagter føde, her.

Spækhuggere hører til i det fri.

Det mente Willy i hvert fald, og nu kan du opleve en flok vilde spækhuggere i det nordlige Stillehav ud for Vancouver Island i Canada i en ny flot video.

Videoen er optaget ved hjælp af en drone, som fløj over spækhuggerne, mens de jagtede et bytte. Det er første gang, man fanger spækhuggere på kamera ved hjælp af en drone, skriver Livescience.

Dronen, der hedder Mobly, skal bruges til at undersøge, hvordan laksebestanden påvirker spækhuggernes helbred.

Spækhuggeren er truet, og forskningen kan hjælpe til bedre at forstå, hvordan fiskeriet skader den flotte art mindst muligt.

Forskerne kunne finde gravide og usunde hvaler

Fakta

Forskningen er lavet af Marine Mammal Research programme på Vancouver Aquarium.

Dronen, larmer ikke mere end et almindeligt køleskab, og den kan derfor komme langt tættere på spækhuggerne uden at forstyrre, end en helikopter kan. Og så er den billig i drift.

Videomaterialet fra dronen er i så høj kvalitet, at forskerne kan kende forskel på spækhuggerne.

Nogle af spækhuggerne kendte de i forvejen, og de kunne identificeres på deres ar. Forskerne kunne også se, hvilke spækhuggere der var for tynde og underernærede, samt hvilke hvaler der var gravide.

Mængden af laks i området var stor i år, og derfor så de fleste af spækhuggerne også sunde ud. Men to af flokkens tyndeste spækhuggere forsvandt af syne under de to uger, som forskerholde filmede.

Ugens Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.
Det sker

26/09 kl. 19:00
Oplægsholder
Adresse
Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund, Bartholinsgade 4A, 1356 København K
I samarbejde med