Professor Rosling og søn forklarer: Det går langt bedre, end vi tror
Med et interview i Deadline på DR2 blev professor Hans Rosling for nylig et viralt hit i Danmark. Her kan du se Hans Rosling og hans søn, Ola, forklare, hvor lidt vi egentlig ved om den verden, vi lever i.

Hans og Ola Rosling: Sådan undgår du at være uvidende om verden. (Video: Ted Talks)

Hans og Ola Rosling: Sådan undgår du at være uvidende om verden. (Video: Ted Talks)

 

Den svenske professor Hans Rosling er lidt af en TED-celebrity. Hans TED talks er blevet set af millioner af mennesker, og for nylig oplevede DR kæmpe interesse omkring et interview, hvori Hans Rosling forklarede, hvordan medierne efter hans mening forenkler blandt andet flygtningekrisen. Også her på Videnskab.dk har Hans Rosling været i vælten.

Ovenfor kan du se en TED talk, hvor Hans Rosling og hans søn, Ola Rosling, viser, hvor lidt det almindelige menneske ved om verdens udvikling. I foredraget forklarer de to svenskere blandt andet hvor lidt, de mener, medierne har forstand på den verden, de skal formidle.

Hans Rosling efterlyser de store linjer i medierne

Hans og Orla Rosling kritiserer medierne for ikke at bringe de historier, som udspiller sig over lang tid. Det kunne for eksempel den konstante forbedring af middelindkomsten, at flere og flere piger kommer i skole, eller at flere og flere børn bliver vaccineret mod livsfarlige sygdomme.

Samtidig sender de to nogle kærlige stikpiller til den svenske befolkning.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.