Professor Rosling og søn forklarer: Det går langt bedre, end vi tror
Med et interview i Deadline på DR2 blev professor Hans Rosling for nylig et viralt hit i Danmark. Her kan du se Hans Rosling og hans søn, Ola, forklare, hvor lidt vi egentlig ved om den verden, vi lever i.

Hans og Ola Rosling: Sådan undgår du at være uvidende om verden. (Video: Ted Talks)

Hans og Ola Rosling: Sådan undgår du at være uvidende om verden. (Video: Ted Talks)

 

Den svenske professor Hans Rosling er lidt af en TED-celebrity. Hans TED talks er blevet set af millioner af mennesker, og for nylig oplevede DR kæmpe interesse omkring et interview, hvori Hans Rosling forklarede, hvordan medierne efter hans mening forenkler blandt andet flygtningekrisen. Også her på Videnskab.dk har Hans Rosling været i vælten.

Ovenfor kan du se en TED talk, hvor Hans Rosling og hans søn, Ola Rosling, viser, hvor lidt det almindelige menneske ved om verdens udvikling. I foredraget forklarer de to svenskere blandt andet hvor lidt, de mener, medierne har forstand på den verden, de skal formidle.

Hans Rosling efterlyser de store linjer i medierne

Hans og Orla Rosling kritiserer medierne for ikke at bringe de historier, som udspiller sig over lang tid. Det kunne for eksempel den konstante forbedring af middelindkomsten, at flere og flere piger kommer i skole, eller at flere og flere børn bliver vaccineret mod livsfarlige sygdomme.

Samtidig sender de to nogle kærlige stikpiller til den svenske befolkning.

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk