Om forfatteren

Lotte Meinert

Professor i antropologi, Aarhus Universitet

Lotte Meinerts profil på AU.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Lighed øger sikkerheden

BOGOMTALE. Når et samfund har plads til alle og stor lighed – forstået som gensidig respekt for det anderledes og unikke – øger det den menneskelige og globale sikkerhed. Til gengæld ses stor usikkerhed i lande, hvor alle ikke har samme rettigheder.

lighed sikkerhed mennesker respekt antropologi

Jo mere lighed og respekt vi har for hinanden i et samfund, des mere sikkerhed er der også. Hvis vi vil have en sikker verden, må vi passe på hinanden og mindske uligheden, forklarer antropolog Lotte Meinert. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts