Sådan helbreder du din krop med hjernen
Hjernen styrer en masse af kroppens funktioner, og med den rette indstilling kan hjernen faktisk også hjælpe med sundhed og sygdomsbekæmpelse.

Bare smil og vær glad. Det kunne faktisk være det bedste sundhedsråd i verden.

I denne animerede video fra New Scientist kan du lære, hvordan din sindstilstand  - der er forbundet med hjernens aktivitet - kan have en reel effekt på kroppens fyiologi. Videoen er en hurtig sammenfatning af konklusionerne i mange forskellige forskningsprojekter.

Videoen viser, at når vi oplever stress, bliver hormoner som adrenalin og kortisol udløst for at gøre din krop klar til at kæmpe eller flygte. Men når vi er rolige, hjælper andre kemikalier kroppen med at slappe af.

Andre faktorer med positiv indflydelse på dit helbred er optimisme, et aktivt socialt liv og placebo-effekten,  mens meditation, religion og hypnose kan have helbredende effekt.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud

Det sker