Om forfatteren

Vladyslav Vyazovskiy

Lektor, neurovidenskab, University of Oxford

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Kan man lægge mennesker i dvale?

Det varer ikke så længe, før vi skal på langdistance rumrejser. Det ville være smart, hvis vi kunne blive lagt i en kunstig dvaletilstand og så blive vækket, når vi er nået frem til de fjerne planeter og solsystemer. Men hvor tæt er vi på, at det bliver en realitet? Hjerneforsker giver svaret.

Dvaletilstand mennesker rumrejser

Det faktum, at store pattedyr som bjørne kan gå i hi, betyder, at mennesket i teorien hverken er for stort eller energikrævende til at blive lagt i dvale. Men hvor langt er vi fra, at det lykkes? (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts