Forsker: Kinesisk dinosaur var verdens første fugl
Kilde: 
31 maj 2013

I Kina har man fundet et lille skelet fra juraperioden (199,6 til 145,5 millioner år siden), som forskere nu mener, kan være skelettet fra verdens ældste fugl. Dinosaur-skelettet blev fundet af forskerne sidste år i et museum for fossiler og geologi i Yizhou i Kina lang tid efter en bonde havde gravet det op i Liaoning provinsen, skriver LiveScience.

Tegn på fjer og hofteben hos fugleskelettet viser, at det kan være den første dinosaur-art, som strengt set var en fugl. i hvert fald i en vis forstand. En af forfatterne bag studiet Pascal Godefroit siger, at kræet sandsyndligvis ikke har kunnet flyve som fugle gør i dag, men det var den første dinosaur, som har kunnet bruge sine vinger til at svæve fra gren til gren.

»Efter min mening er det en fugl,« siger Pascal Godefroit.

Det er dog ikke alle forskere, som er enige i det, skriver LiveScience.

Pascal Godefroit forklarer til LiveScience, at forskellen mellem en landgående dinosaur og en fugledinosaur kan være umiskendelig lille. Han mener dog, at hoftebenet og en række andre funktioner på skelettet udgør denne lille forskel.

Det nye studie er netop udkommet i det videnskabelige tidsskrift Nature.

Læs også: Havde alle dinosaurer fjer?

 

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.