Om forfatteren

Catherine Jex

Redaktør af ScienceNordic

Jeg er videnskabsjournalist med speciale i geovidenskab og klimaændringer.
Før jeg blev journalist var jeg paleoklimatolog med 10 års erfaring i forskning inden for fortidens klima. Jeg var specielt interesseret i at indsamle data over regnfald, temperatur og atmosfæriske trykfelter ved hjælp af stalagmitter fra grotter.
 
Jeg har også dyppet mine tæer i grundvandsforskning i et forsøg på at forstå, hvordan vand bevæger sig og er opmagasineret i undergrunden.
Jeg er en passioneret fan af videnskab generelt og specielt i at kommunikere de spændende historier, som forskere er nødt til at fortælle - både til deres forskerkollegaer og til et bredere publikum. 

Forskere: Vi kan forudse kæmpe oversvømmelser i Grønland

Et nyt studie viser præcist, hvordan overfladeafsmeltning fra Grønlands indlandsis strømmer ud i floderne, der dræner den enorme iskappe. Forskerne er nu klar til at implementere et nyt tidligt varslingssystem.

Grønland afsmeltning vandmasser indlandsis iskappe smeltevand oversvømmelse Watson-floden bro tundra vandafledning data beregning afværge opvarmning klima effekt rand kanaler strøm overfladeafsmeltning GEUS

Et nyt studie beregner den grønlandske iskappes interne vandafledning for at afsløre, hvor lang tid det tager for smeltevandet at nå ud til omkringliggende floder. Forskerne benyttede data for overfladeafsmeltningen på indlandsisen og flodstrømmen for at spore, hvor hurtigt smeltevandet bevægede sig. (Foto: Dirk Van As)

Annonce: