Annonceinfo

Alien-lignende skelet er et medicinsk mysterium

VideoEt alien-lignende skelet på kun 15 centimeter er mest af alt et medicinsk mysterium, der stadig ikke er opklaret. Forskere er dog kommet nærmere dets oprindelse.

Video: NewsyScience

For 10 år siden fandt man i Atacama-ørkenen i Chile et alien-lignende skelet. Nogle har ment, at det rent faktisk skulle stamme fra en alien fra rummet, hvilket måske virker helt tosset, men alligevel også forståeligt.

Skelettet er nemlig kun 15 centimeter langt og har et kegleformet hoved - meget lig mange af de aliens, man ser på film.

Læs også: Videnskabsfolk: Der er liv i rummet

Men skelettet er ikke fra en alien, og det er heller ikke et lille foster.

Skelettets mor stammer fra Chile

Forskere har fastlagt igennem DNA-analyser, at det lille væsen var mellem 6 og 8 år gammelt, da det døde for flere årtier siden. Den nyeste forskning har samtidig vist, at det er et lille menneskes skelet.

Skelettets DNA er også blevet undersøgt for at finde ud af, hvor dets forfædre stammer fra. Data fra undersøgelsen tyder på, at det alien-lignende barns mor kommer fra det chilenske område af Sydamerika. Det forklarer forskeren bag studiet, Garry Nolan, som er forsker i mikrobiologi ved Stanford School of Medicine, til LiveScience.com.

'Alien' er et medicinsk mysterium

For Garry Nolan er det en det lille skelet et medicinsk mysterium. For hvordan forklarer man medicinsk, at et barn på 6 til 8 år kun er 15 centimeter langt, har et kegleformet hoved og derudover også har et underudviklet kæbeparti?

Forskeren beskriver skelettet som et uheldigt menneske med en række medfødte defekter, som ikke umiddelbart kan beskrives ved hjælp af genetik.

Ikke engang hvis man fandt mutationer, der skulle have gjort barnet til dværg, ville det være en forklaring på alle de deforme dele på skelettet. 

primordial dwarfism?

Jeg ved ikke hvad den korrekte danske betegnelse er, men det minder mig om det der på engelsk kaldes primordial dwarfism. Især når man googler dette kan man se eksempler på meget små mennesker. Dog er mumien exceptionelt lille.

Journalistisk niveau

Til skribentens forsvar må jeg tilføje at denne korte artikel meget klart fremstod som et referat af dækningen fra et andet medie, og ikke et forsøg på selv af skrive en bredt researchet essay. Dybe selvstændige artikler er selvfølgelig en god ting, men jeg ser ikke noget problem i at der også er "discount-artikler".

Jeg havde dog foretrukket i det mindste at have bedre kilde-links end LiveScience, så derfor måtte jeg selv grave et mere informativt link frem.

DNA og alder - godt ord igen

Godt ord igen, Johnnie :-) , jeg så godt din indvending.
Min undren var helt rettet mod journalisten, der tilsyneladende ikke finder det nødvendigt, at lave research til en artikel, hun gerne lægger navn til. End ikke i artikelbasen på eget web-magasin. Det er dér, jeg mangler en redaktør på denne mærkværdige artikel, der mere ser ud til at høre hjemme i "En skør, skør Verden" - hvis nogen kan huske det blad. Det er under videnskab.dk's værdighed.
mvh
wlf

Kære Sophie.

"Din ignorant, Chili er et land i Latinamerika, hvis indbyggere refereres til som værende chilenske.
Navnet på det krydderi stammer fra navnet på det land, hvor netop den type krydderi først blev fundet.
Moderen levede i Danmark... Moderen levede i Chili.

Barnets dødsfald skete for bare 20 år siden, man kan formåde at moderen stadig er i live.

Landets rigtige navn er Chili; Chile er utvivsomt en dansk oversættelse. Som du kan se på verdenskortet, hedder landet også Chili på fransk, engelsk, spansk, tysk, hollandsk, tysk, italiensk, arabisk, russisk og kinesisk. Derfor kan jeg fortælle dig, at mere end flertallet af verdens indbyggere er på min side hvad navnet for dette land angår.

Istedet for at blære dig med din uvidenhed eller tvivlsomme humor og lav forståelsesniveau, kunne du have brugt tiden til at læse eller genlæse, dét jeg skrev.
Som fremlagt i artiklen, så er:
1. Moderens DNA er identisk med DNA fra kvinder, der bor i området.
2. Barnets DNA er normalt menneske-DNA, hvilket jeg også nævnte i min kommentar.

Jeg har intetsteds skrevet, at barnets eller moderens DNA er forskelligt fra den gængse - Så den kommentar må du selv stå til regnskab for.

Måske skulle du indskrænke dig i at skrive billige kommentarer til Ekstra Bladets begrænsede artikler, som du ellers plejer at gøre.

Dette forum er af en helt anden type, så prøv at lav om på din mentalitet og indfaldsvinkel når du kommer her, eller lad helt vær med at poste her, medmindre du er indstillet på at undgå at skrive nytteløse personlige angreb på deltagere.

Hav en god dag."

Selv efter små rettelser af stavefejl og sætninger, giver dit indlæg stadig ingen mening. Måske skinner din 'accent' mindre igennem hvis du skriver på engelsk?
Jeg er i øvrigt ny her - Hej til alle inde på videnskab.dk :-)

Re: Alder og DNA

Det kan undre at en som savner spørgsmål om alder og DNA ikke engang læser hvad der har være af snak om lige præcis dette emne. Spørgsmål og svar, måske ikke fuldt dækkende, men ganske synligt.

Men det er da udmærket med et relevant link om emnet, sammenlignet med hvad der sker når det går i selvsving omkring måden at skrive på, og indlæg der påstår meget løse formodninger som sandheder.

Alder og DNA

Det kan undre, at ingen spørger: Kan man fastlægge et individs alder ved hjælp af DNA?

Man kunne jo spørge en af videnskab.dk's egne artikler - og den udmærkede kommentar en forsker i aldring og biogerontologi, Dino Demirovic, har skrevet så sent som i juli '11. Linket er her: http://videnskab.dk/krop-sundhed/spyttet-afslorer-din-alder .

Det link burde nok have været oppe under artiklens række af "Relaterede artikler" Det er nok så relevant som en maskinsøgning på ordet "alien".

Det enkle svar er, at det kan man nok overhovedet ikke! Og da slet ikke med den præcission, "forskerne" i ovenstående underholdnigsartikel citeres for.

Jeg har spurgt før: Er der en redaktør til stede? Det her er under jeres værdighed.

Åhhh

Det er altså en svensk kæmpe.....

Re: "Alien"

I dette tilfælde er der 100% chance for at den engelske omtale spiller på den "meget spændende" tanke om en ikke-jordisk oprindelse.

"A teensy skeleton with a squashed alienlike head may have earthly origins, but the remains, found in the Atacama Desert a decade ago, do make for quite a medical mystery.

Apparently when the mummified specimen was discovered, some had suggested the possibility it was an alien that had somehow landed on Earth, though the researchers involved never suggested this otherworldly origin."

Ordbøger kan ikke bruges til at opgøre sandsynlighed for betydninger.

"Alien"

Oredet: "Alien" på engelske sprog betyder både: udenlandsk, fremmedartet, fremmed, rumvæsen, udlænding på dansk. Det vil sige at hvis en engelsk tekst nævner "aliens" så er der måske 20% chance for at det drejer sig om rumvæser. :-)

Sakens kjerne . . .

Er vel den sensasjonalistiske overskriften på artikkelen. Tjente ikke en vitenskapelig webside noen stor ære å komme med overskrifter og utsagn som hører mer hjemme i sensasjonspressen. Men vi kan alle ta feil sa pinnsvinet, og krøp ned av klesbørsten.

Sådan er det hele vejen igennem

Sophie Cabrol lyder som et fransk navn, hvilket kunne være en forklaring på, at de pågældende indlæg er skrevet med ’accent’. Måske er Chili derfor også blot den franske udtale, fordi demoiselle Cabrol skriver fonetisk og ikke skelner mellem skriftsprog og talesprog.

Fransk er meget nemt. Hest hedder cheval, og sådan er det hele vejen i gennem. Sophie Cabrol hedder Cranberry Ocean på dansk, og Chile hedder República de Chile på spansk. Hvert land sit sprog og sin udtale.

Bortset fra det, er det ærgerligt, at fokus er drejet væk fra det egentlige emne, som ganske givet har en naturlig forklaring, der ikke involverer aliens.

Sinte Sophie

Du tar ganske mye feil på flere områder.
Det officielle navnet på Chile er på spansk: República de Chile. Og siden det offisielle språket er spansk, så kan vi håpe at de vet hvordan de skal stave navnet på sitt eget land, til motsetning av du, som staver Danmark 'danmark'. Igjen feil, det er ALLTID med stor 'D'.
Så putt en pose over hodet og pust sakte til du har roet deg ned! Og sjekk før du kommer med bombastiske, og sørgelig feil uttalelser.

chili eller Chile

Chile er et land:

Chile, officielt Republikken Chile - spansk: República de Chile

Chile staves med stort C.

Man stoppede med at skrive Chili for over 100 år siden og den gang brugte man også et C - for ikke at forveksle landet med frugten: chili

Chili er fra planteslægten Capsicum.

Få lidt styr på fakta og læs dine indlæg før du smider dem på nettet. Jeg gør normalt ikke grin med folks stavning, men i dit tilfælde gør jeg gerne en undtagelse ;)

Og så var det ret morsomt at jeg lige fik Chupacabra fra Tabasco med når man nu lige husker på oprindelsen på Nahuatl og dets Uto-aztekiske rødder samt Tabasco dobbeltbetydning i en chili debat samt selvfølgelig Chupacabra når vi snakker overnaturlige skabninger fra Mellem- og Sydamerika ;)

Chao

Chili er en krydderi-plante. Chile er et land i Sydamerika

Det er måske nok lidt unfair af Kim Kaos at drille din stavemåde, men der er altså ikke ret mange sprog hvor landet Chile bliver stavet som Chili. Fransk er det eneste fra din liste, når jeg ser på dem som i det hele taget bruger det latinske alfabet. Og den var altså fristende som basis for en joke.

I øvrigt er chili krydderiet ikke opkaldt efter landet Chile. Navnet kommer fra Nahuatl (et indiansk sprog i Mexico).

Chili er navn på landet i alle verdens sprog

din ignorant, chili er et land i latin america, hvis indbygere referes til som værende chilenske.
Navn på krydderien stammer fra navn på landet hvor den type krydderie blev fundet først.

Moderen levede i danmark.. moderen levede i chili.

Siden barnet dødsfald sket for bare 20 år siden man kan formåde at moderen er stadig levende.

Den oprigtig navn for landet er Chili, Chile er en tvivlsomt dansk oversættelse af dette. Som du kan se det på verdens kortet.
Det hedder også Chili på fransk, engelsk, spansk, tysk, hollandsk, deutsh, italiensk, arabisk, russiske og kinesiske. Så jeg kan fotælle dig at mere end flertallet af verdens indbyggere er på min side i hvad angår navn betegnelse for dette land.

Istedet for at blære dig frem med din uvidenhed eller tvivlsomt humor, og lav forståelse niveauet, så kunne du have brugt tiden til at læse eller genlæse det jeg skrev.
Som artiklen fremlagt det så er 1) moderens DNA identiske med DNA af kvinder som lever i området, og 2) barnets DNA er normalt menneske DNA, hvilket jeg også omtalt i min kommentar.
Jeg har ikke skrevet nogen steder at barnets ekller moderens DNA skule vpære forskelligt end den gængse, så det må du selv står til regnskab for.

Måske burde du indskrænke dig i at skrive bilige kommentarer til ekstra bladets begrænset artikler, som du plejer ellers at gøre.

Den kanal er af en helt andet type, så forsøg at skifte din mentalitet og indvfaldsvinkel når du kommer heri, eller lad være helt med at poste her, medmindre du er indstillet i at undgå at skrive nytteløse personal angreber på deltagere.

har en god dag.

Alien i stærk sovs

Sophie: "...med en mor levende i chili..moderen var fra chili.. mens DNA var helt normalt"

Barske løjer - en mor der lever i chili - jeg kunne forstå hvis hun levede af chili - men lige frem at blive dyppet levende i chili er lige barsk nok.

Har du nogen fornemmelse hvor på Scoville-skalaen man kan finde den type aliens? Eller der er måske ligefrem tale om at en ufo er faldet ned i Scoville?

Måske er det en efterkommer af Chupacabra fra Tabasco!?!

Men måske mener du Chile og hvis du gør det så kan jeg berolige dig med at folk fra Chile skam har helt normalt DNA som alle os andre...

et menneskelig tragedi forvandlet i videnskabelig scooop

Jeg kom i tanken på at en spontan abort i 15 uges vil foregår på samme måde som ved en fødsel, og barnet vil ikke kom ud af siog selv.
At cranium er lang i forhold til normalt, skyldes at cranium er blød hos fostr isært på det tidlig stadium, og giver os tegn å at den kvinde som var gravid var en meget ung pige, måske under 14 års alderen, og derfor kunne barnets hovede ikke komme ud og blev presset igennem musklerne i vagina.

Det forklare også hvorfor ingen er kommet frem endu (familien eller moderen) da den slags måtte være foregået i hemelighed.

Der er tale om en meget sorgeligt hændelse i en ung piges liv og det er ulækkert at en gruppe såkaldt forskere udnytte det for egne fame.

jeg undrer mig at Nolan ikke tænkt på den forklaring først, men også på hvordan nden meget mediatiseret historien forstyre og såre et menneske som må bo i området og være omkring 34 år gammel nu.

spontan abort foster

takket være jen s yde så ved vi at det er en 15 uge gammel foster og kan fastslå at der var tale om en spontan abort nemlig fordi cranium var defect.
end of story
og at en som arbejedede for siruis prjectet kommer og siger det er en alien,.. vel det er yderste mistænksomt.
det eneste som undrede mig var at man kune sige at moderen var fra chili.. mens DNA var helt normalt, samtidig med at barnet var 8 år og at døden var nutidig.

det hang ikke sammen
hviorfor er der ikke en rettelse af dataer mnår man ved at det er en foster og at en forsker i spanien har fastslået det?

endelig nogen som kommer med korrekte data!

jeg tror langt mere på en forklaring på en 15 uger - 4 måneder - foster, end på en 8-10 årige barn med genetiske defekt som man kan ikke spore i DNA.. og med en mor levende i chili, .. for så vild e være komment frem siden længst!
og være kendt langt før den døde!

sikke en l. artikle og hvordan i al verden kunne den forsker påstår at barnet var +8 år, uden andre beviser end knæ skalle! det er for meget,.

en skulle tro at anno 2013 videnskabsmænd viste hvordan en foster ser ud især en menneskefioster.. måske skla vi kalde gynekologiske afdelingen for at f det bekræftet.

utrolig at en specialist i autopsier er ike blevet involveret i det.. jeg formode at sådan en vil have løst opgave i 2 minuter og sagt at det var en foster.

den belv fundet for 10 år siden og døde for bare 20 år siden, dvs at den ahvde kun været død i 10 år da man fandt den.. det reduceret meget antal af årsager til størelsen og grad af mysterium da ike meget kan være belvet tabt i dden tidsrum.. ikke engang de oprindelige forældre..

DET ER EN ALIEN

Der er tale om en alien.

fundet den døde for 20 år siden, blev fundet for 10 år siden, dvs henholdsvis i 1993 og 2003, hvilket vil sige at dnes forældre og familien lever stadig hvis der var tale om en human, og vil have kontaktet myndigheder når den nyhed kom frem, og kom med mere info og forklaringer, men også vil have været i kontakt med det sundehdsvæsenet i chili og forskere for klænge siden.
ved barnet fødsels men også i de ca 8 år den levede.

Siden ingen har hørt af noget der må være tale om en alien livsform.
Jeg køber ikke de sygdom forklaringer siden de forklarer slet ikke størelsen på 15 cm, og tegn på det blev ellers ikke fundet på skeletten.

det er som om videnskabet prøver at løbe væk fra faktuelle kendsgerninger i frygt for at anerkende sandheden.
Det er en alien livsform og ikke et menneske.

jeg køber ellers ikke den shrimpoing teori da 20 år er ikke lang nok og man har aldrig set en +8 årig barn skelete bliver 15 cm lang...

At DNA er menneskeligt beviser bare at aliens livsform har en identiske DNA som mennesker, men siden forskeren kan henvise til en mor som er fra chili, så må disse alien form findes i chili og være blandet med mennesker.

Stærk indskrumpning og mumificering

Ud over en unormal fosterudvikling, tænker jeg på om en delforklaring på den meget lille størrelse i forhold til den genetisk vurderede alder på 6-8 år, kunne være at liget er skrumpet kraftigt. Små børns bløde knogler (måske særligt bruskagtige her) lader sig snarere skrumpe i længden, ud over den mere åbenlyse sideværts sammenpresning.

Jeg tænker på om nogen har lavet en form for mumificering i det meget tørre område. Et meget unormalt barn kunne indgå i religiøse forestillinger. Måske kan salpeter-forekomsterne være involveret i processen.

Det er godt nok svært hvad

Det er godt nok svært hvad man skal tro :)
På den ene side så er det vel svært at sige om vi kan analysere os til aliens vi aner vel ikke hvordan deres dna osv er.
På den anden side ja hvorfor skulle det ikke kunne være et menneske der sker jo så mange fejl.

Men jeg tror nu mere det er en nisse :D

PROGERIA?

Kan det være skeletdele af et barn, der har haft Progeria?
Progeria forårsages af en genetisk defekt, der får kroppen til at ældes meget hurtigere end normalt. Og knogleformen, herunder kraniet, kan også blive deformeret.
Genfejlen er meget sjælden. På verdensplan er der kun omkring 45 kendte tilfælde.

Hilsen fra
Louis Nielsen

Fundsted

... fremgår af artiklen. Den egentlige alder er mere usikker.
"For 10 år siden fandt man i Atacama-ørkenen i Chile et alien-lignende skelet".

Mere her: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2313828/Is-really-human-D...

"According to Chilean local newspaper, a man called Oscar Munoz found the remain on Oct. 19, 2003 when he was looking for objects of historical value in La Noria, a ghost town in the Atacama Desert. Near an abandoned church, Munoz found a white cloth containing, according to the newspaper, ‘a strange skeleton no bigger than 15cm ..."

Oprindelig mediedækning, på Spansk:
http://www.estrellaiquique.cl/site/apg/reportajes/pags/20031019040110.html

Hvornår og hvor blev det fundet?

Artiklen nævner at individet døde en 3-4 årtier tilbage, mens indslaget siger 2 årtier, så vi taler midt i 90'erne? Mon ikke man havde hørt noget i medierne dengang, hvis sådan et individ havde levet? Mener bestemt medierne var opfundet i 90'erne. :-)
Og hvor blev det fundet? I en ørken, på en kirkegård, oppe i bjergene? Man kunne godt være en smule mere specifik. Det største mysterie her, er vist manglen på information.

Telomerer og alders bestemmelse

Ja, man maa i princippet kunne bruge telomer laengderne til at sige noget om alderen, men det kraever vel at man kender telomer-laengden ved foedslen? Uden at vide noget saerligt om det ville jeg antage at der er en betydelig individuel variation af laengden af telomerer? Konklusionen er nok at man ikke skal saette sin lid til deres alders bestemmelse... (med mindre man har en film man gerne vil saelge billetter til.

Aldersvurdering og DNA

Når DNA analyser kan bruges til at give et alders-estimat hænger det sammen med at der sker en vis nedbrydning, til dels i form af skader, men især den afkortning af telomerer (i DNA molekylernes ender) der sker ved hver celledeling. Jeg vil gætte på at usikkerheden kan blive en den større end ellers, når DNA er fra en krop som tydeligvis ligger langt udenfor det normale.

Uvitenhet og ønsketenking

Hadde det ikke vært mer ønskelig at vitenskapelige websider hadde presentert dette på en vitenskapelig måte, og ikke med fantasifulle spekulasjoner?
På samme måte som gud(er) er menneskeskapt, så er også ideene om hvordan 'aliens' ser ut. Og dette ser ut som et klassisk tilfelle av at beviset er tilpasset forklaringen. Skrevet av en jounalist?

Det er formodentlig en abort, 14-16 uger henne.

Det er næppe hverken en alien eller et miniaturedværgebarn, men formodentlig en abort, 14-16 uger henne.

Men bestemt et spændende fund!

http://io9.com/is-this-the-real-story-behind-the-atacama-alien-myste-498...

And eller sand

Har i aldrig hørt om Piltdownmanden: http://en.wikipedia.org/wiki/Piltdown_Man
eller om obduktionsvideoen fra Area 51: http://en.wikipedia.org/wiki/Alien_autopsy eller om den barberede abe: http://www.nbcnews.com/id/25922012/ns/us_news-weird_news/t/monkey-mars-g... eller om den døde alien fra Rusland: http://www.3news.co.nz/UFO-Dead-alien-hoax-video-goes-viral/tabid/1216/a... eller om ...

Det er spændende.. især hvis

Det er spændende.. især hvis jeg ikke får ret i det er en and ;-)

Mitokondrielt DNA

Grunden til at de kun udtaler sig om moderen er fordi de har analyseret mitokondrielt DNA. Mitokondrierne er organeller i cellerne, og man arver kun mitokondrier fra sin mor. Se mere her:
http://curiosity.discovery.com/question/mitochondrial-dna-traced-in-women

Artiklen haevder at de bestemmer alderen ud fra DNAet. Det er muligt at min molekylaerbiologiske viden er outdated, men hvordan skulle dette fungerer kan jeg ikke begribe....

Stanford forsker

Garry Noland fra Standford kan der findes info om her:
http://www.stanford.edu/group/nolan/members/members.html#nolan

Og journalisten der har interviewet Garry Noland finder du her:
http://www.livescience.com/29176-alien-looking-skeleton-poses-medical-my...

Man har haft skelettet analyseret på 3 forskellige laboratorier for at sikre sig at der er videnskabelig dokumentation og tyngde i konklusionerne.

Ingen siger det er semi-alien. Heller ikke ejeren af skelettet. Heller ikke selv om han tror på aliens. Han er selv interesseret i bare at få sandheden frem - uanset udfaldet.

Jeg har set filmen. Se bort fra alt det med aliens. Der fokuseres på skelettet i filmen fra det 48. minut og frem. Garry Noland's udtalelser i filmen er meget troværdige. Han konkluderer intet men siger at han ikke ønsker at lave fuldstændige konklusioner uden yderligere analyser, da han baseret på de første, men grundige tests, når til nogle konklusioner der ikke vil være karriere fremmende. Han vil derfor gerne tale med sine kolleger og foretage flere tests før han udtaler sig endegyldigt. Af samme grund udtaler han sig også kun om de gener der kommer fra moderen, der er humanoid. Men der er vel også en fader?

Den læge / forsker der står i

Den læge / forsker der står i spidsen for Sirius filmen, har jo netop viet sit liv til at bevise der findes liv i rummet....

At dette lille skellet skulle være så velbevaret efter mange år i jorden virker også usandsyneligt, - bare se på alle de skeletter vi finder på div udgravninger, deres knogler er smuldret væk, der skal ihvertefald meget til før de findes så velbevaret.

- Det skulel angiveligt have befundet sig i en privat samling de sidste mange år, ? Pludselig dukker det op i forbindelse med Sirius tilblivelse...

Hvis vi søger på Standford news, ( som angiveligt skulle have en af professorerne ansat,) findes der intet om denne undersøgelse ....

Jeg tror simpelthen ikke på det :-)

Det er ikke en and - se The Sirius Project

http://siriusdisclosure.com/

Er der ikke normalt at man kan sige noget om moderen og faderen?
Hvorfor er det kun moderen der fortælles om af forskerne?

Det lille skelet har iflg Stanford University's analyse ikke de nødvendige genetiske træk der er ansvarlig for dværg vækst. Men alligevel har et væsen formået at blive kun 15cm højt - Der er INGEN tidligere eksempler på dette - og så leve 6-8 år.

Igen, hvorfor får vi kun information om det moderlige ophav og intet om hvem de faderlige gener kommer fra?

Professor: Et 15 uger gammelt foster

Forskeren fra Stanford siger efter studier af væsenets knæ, at det har haft en alder af 6-8 år, og knæene er tilsyneladende den eneste årsag til aldersangivelsen.

http://news.sciencemag.org/sciencenow/2013/05/bizarre-6-inch-skeleton-sh...

Blandt andre dr. Francisco Etxeberria Gabilondo, professor, Spanien, har udtalt, at det er et foster: Taken as a whole, the proportions of the anatomical structures , the level of development of each one of its bones and its macroscopic configuration, allow us to interpret it "without any shadow of doubt" as a completely normal mummified fetus…Both based on the total length of the body as well as the length of the bones. It can be estimated that it’s a fetus in an approximate gestation period close to 15 weeks.

http://www.openminds.tv/analysis-of-the-atacama-humanoid-alien-972/

Her er en kendt italiensk dværg, død cirka 9 år gammel i juni 1824, men senere i 1998 af videnskaben sat til at være kun tre år gammel. Hun var nok kun 20 cm høj ved fødselen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Caroline_Crachami

Det nye og filmaktuelle lille væsen blev fundet i Atacama-ørkenen, og det er vel for langt fra de steder, hvor Jivaro-stammerne levede – dem der lavede skrumpehoveder. En første tanke kunne ellers være, at det var en fuld-figur-skrump.

Redelig avisartikel om fundet

Den australske Melbourne-avis The Age har på deres netavis følgende artikel:

http://www.theage.com.au/technology/sci-tech/bizarre-skeleton-leaves-ufo...

Både Garry Nolan (Professor at Stanford) og Ralph S. Lachman (MD at Cedars-Sinai) er tilsyneladende begge yderst troværdige kilder:

http://www.cedars-sinai.edu/Research-and-Education/Faculty-Directory/Bio...

http://med.stanford.edu/profiles/cancer/faculty/Garry_Nolan/

Go' læsning :-)

Det ville da være ønskeligt,

Det ville da være ønskeligt, jeg begriber end ikke at videnskab.dk overhovedet vil lægge navn til denne artikel.... Jeg troede det var mere seriøst, men lige nu virker det som "andeby posten"

Åndsvagt

Kan vi give journalister sure smilelis? :-(

det må være en and

Det undrer mig lidt at dette skelet efter sigende skulle være fundet for ca 10 år siden, og uanset hvor du søger, kommer historien først i medierne her i Maj mdr....

Jeg tror simpelthen ikke på det, - måske er det fra 1 april ?

Seneste fra Miljø & Naturvidenskab

Grønlandske stemmer

Aviaja

»Det er vigtigt, at lokalbefolkningen uddanner sig, for bedre at være en del af udviklingen og bedre kunne tjene penge på viden i stedet for at tjene penge på tønder af olie«

Aviaja Lyberth Hauptmann, ph.d.-studerende på DTU.

Tema om fremtiden for grønlandsk forskning

Det læser andre lige nu

Spørg Videnskaben

Abonner på vores nyhedsbrev

Når du tilmelder dig, deltager du i konkurrencen om lækre præmier.

Seneste blogindlæg